Küskünlük Göstermesinler

SAADET PARTİSİ YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EMİNE AKKURT

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt yıllarca Ak Parti bünyesinde Malatya’da siyasetin içinde bulunmuş bir kadın siyasetçi. Saadet Partisi’nden Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı olan Akkurt, Saadet Partisi’ne geçişi hakkında açıklama yaptı. Yeni projelerinden bahseden Akkurt’un öncelikli hedefi kadın odaklı projeler olduğunu belirtti. Seçilirse Malatya’nın ilk kadın belediye başkanı olacak olan Emine Akkurt seçim sonuçlarında vatandaşa güveniyor. Küskünlük göstermeyip sandığa gitmelerini seçmenlerden rica ediyor. Akkurt’un bu çok özel açıklamalarını siz değerli okurlarımız için haber yaptık.

Kendinizi tanıtır mısınız?

Benim için en zor soruyu sordunuz. Her zaman kendimi tanıtma ile ilgili imtina etmişimdir. Zor bir soru benim için. Malatya’nın evladıyız. Ben Emine Akkurt, Malatya’nın evladı olarak siyasete 2002’de başlayıp bugünlere kadar geldim. Sadece siyasi kimliği ile ön plana çıkmış bir Emine Akkurt var. Dört çocuklu bir ailenin ilk kız çocuğuyum. Esnafım ticaretle uğraşıyorum. Her ne kadar siyasette tanınmış biri olsam da esnaf ve ticaretle uğraşan bir yanımızda var. Pütürgeliyim. 

Uzun yıllardır siyasetle uğraşmanızdan dolayı insanların gönlünde taht kurmuş birisiniz. Ak Parti’den neden istifa edip Saadet Partisi’ne geçtiniz?

Neden Ak Parti’den istifa etme gereksinimi duydum? Bakın herkesin bildiği gibi Ak Parti’den siyasete başlamış Ak Parti’den siyaseti öğrenmiş bir kardeşiniz olarak bugün Ak Parti’den ayrılıp Saadet Partisi’ne geçmişsem şunu insanlar net bir şekilde bilsinler ki Ak Parti gibi iktidar olan bir partiden Saadet Partisi gibi zayıf görünen bir partiye geçmiş olmamın kesinlikle makam, mevki veya maddi herhangi bir karşılık beklemekle ilgisi alakası olamaz. Bu net bir şekilde ortadadır. Bunu çok fazla ifade etmeye de gerek yok. Ancak biz Ak Parti’de dava bilinci ile başladık ama bunun ne yazık ki farklı noktalara geldiğini gördük. (Şunu da ifade edeyim 2019 Yerel seçimleri ile ilgili Ak Parti’den adaylık başvurusu ya da herhangi bir talebim olmadı. Ne belediye başkanlığı ne de belediye meclis üyeliği talebim ve başvurum söz konusu olmadı).  Bu anlamda gönül rahatlığı ile şunu tekrar söylemek istiyorum herhangi bir mevki makam maddi bir beklentim olmadan buraya geldim. Neden; Saadet Partisi zaten bizim köklerimizin olduğu parti, kökümüz burada bizim. Köke dönüş diyelim biz bunun adına. Bir duruş sergileme diyelim. Diğer sebeplerimizle ilgili de ben insanlarımızın biraz düşünmelerini istiyorum. İnsanlarımızın buna cevap bulmasını istiyorum. 

Yeşilyurt için projeleriniz nelerdir?

Projelerimizi uzman ekibimizle birlikte hazırlıyoruz. Çok geniş kapsamlı bir istişare kurulu oluşturduk. Bu kurul çalışıyor. Birkaç güne kadar inşallah vatandaşımız Yeşilyurt’ta ne görmek istiyorsa biz de onları katmak istiyoruz. Bu çerçevede projeler geliştiriyoruz. Birkaç güne kadar inşallah bunlarda netleşecek. Büyükşehir belediye başkan adayımızla ve diğer ilçe belediye başkan adaylarımızla birlikte ortak projeler ortaya koyacağız. Yoksa kendi kafamızda belirlediğimiz Yeşilyurt’a yakışır çok güzel projelerimiz var. Biz teşkilat olarak teşkilatçılıktan gelen insanlar olarak bir bütün halinde çalışmayı önemsiyoruz. Projelerimizde bir bütün halinde inşallah önümüzdeki günlerde açıklayacağız.  Şunun ip ucunu verebilirim. Bir kadın siyasetçi olarak ve Malatya’da ilk defa bir kadın belediye başkan adayı olarak tabii ki özelde biraz daha kadın ağırlıklı projelerimiz olacak. Ağırlıklı olarak projelerimiz biraz kadın üzerine görülse de bütün Yeşilyurt’u kapsayacak hatta Malatya’nın geneline de hitap edebilecek ve genelinde uygulanabilecek çok güzel projelerimiz hazırlanıyor. Eğer milletimiz vatandaşlarımız hemşerilerimiz bize oyları ile bu anlamda bize fırsat verirlerse farkı da görecekler. 

Seçim çalışmalarına başladınız. İnsanların size yaklaşımı ve tepkileri nasıl?

İnsanlarımız mevcut sistemde kesinlikle memnun değiller. Özelikle yerel yönetimler anlamında çok ciddi bir isyan var. Bunun adı ciddi manada adı isyan. İnsanlar bize aday olmakla ilgili iyi yaptınız diyorlar. Bizim sesimize ses olun diyorlar. Sesimize de ses oldunuz diyorlar. Gayemiz bu zaten. Biz insanlara hizmet etmeye talibiz. Kendimize hizmet etmek için bu yola çıkmadık kesinlikle. Kendimize hizmet edecek olsak emin olun ki bir köşeye çekilip oturmak en doğrusu ve en güzeli gibi görünüyor. Rabbim bize bir şey nasip etmiş ve bir misyon vermiş. Her ne kadar bulaşmayalım desek de bir şekilde bulaşmamız gerekiyor. Siyasette bir şekilde bulaştık. Bunun devamını halkımıza hizmet olarak sürdürmek gerekiyor devam ettirmek gerekiyor. İnsanların bizden böyle bir beklentisi var. Bu beklentilerin karşılığı olarak zaten biz bu yola çıktık. İnsanların bize bakış açıları olumlu tepkileri çok güzel. Görmek istiyorlar bizi. Yerel yönetime el atmamızı ciddi manada çok istiyorlar. Malatya geneli ve Yeşilyurt’u geliştirmemiz dönüştürmemiz açısından insanların bizden büyük beklentileri var. İnsanlarımız bize inanıyor ve güveniyor. İnşallah bu inançlarını ve güvenlerini sandığa da yansıtırlarsa Malatya’da çok güzel bir değişim olacaktır. 

“Kendimi başkan olarak görüyorum”

Emine Akurt, 31 Mart gecesinden sonra kendisini başkan olarak görüyor mu?

Çok net söyleyeyim kendimi başkan olarak görüyorum.

Yerel yönetimlerde hizmet açısında tespit ettiğiniz eksiklikler var mı?

Yerel yönetimlerdeki sıkıntılarla alakalı çok ciddi şikâyetler geliyor. Bununla ilgili anket çalışması yapılmış durumda. Bir veri elimizde olduğu için konuşuyorum. Öncelikle yönetimle ilgili sıkıntılar var. Yönetimde şeffaflık esas alınmalıdır kesinlikle. Ahbap-çavuş ilişkilerine son verilmeli artık. Hizmet noktasında belediyenin yapması gereken asli görevler var zaten. Bu görevler insanların karşısına projeymiş gibi getirilemez ya da bunu biz yapıyoruz biz geldik de biz üretiyoruz gibi insanlara lanse edilemez. Belediyenin asli hizmetleri çok sağlıklı bir şekilde yürütülmüyor. İnsanlardan vatandaşlardan aldığımız tepkilere bakılırsa iyi bir şekilde yürütülmediği ortaya çıkıyor. Bununla birlikte Yeşilyurt’a yapılan hizmetler sadece ve sadece çok yüksek ve dikey binaların yapılıyor olması bunun ne kadar sağlıklı olduğu ortada. Adı üzerinde Yeşilyurt’un yeşilden tamamen uzaklaştırılmış olması ve yeşilin korunmuyor olması ciddi manada yönetim eksikliğinden kaynaklanıyor. Bir de Yeşilyurt’un en önemli sorunlarından biride su sorunu var. Halbuki Malatya suyu ile meşhur olan bir şehrimiz. Ama bugün su sıkıntıları ile gündeme gelen bir Malatya olmuş durumda. Bununla ilgili çalışma ve projelerimiz var. İnşallah projelerimizi açıkladığımızda vatandaşlarımızdan da kabul görürse ki şunu da ifade edeyim evet biz projeler hazırlıyoruz. Projelerimizle vatandaşlarımızın karşısına çıkacağız ama şunu da yapacağız bu projeyi onaylıyorlarsa uygulayacağız. Vatandaşlarımızın onay vermediği projeleri kendi kafamızda biz bu projeyi getirdik ille de onaylayalım diye bir diretmede göstermeyeceğiz. İşte burada yönetime katılım çok önemli. Vatandaşın katılımı çok önemli. Hizmetin üretilmesinde vatandaşın katılımı çok önemli. İnsanlarımız ne yapmamızı istiyorsa onu yapmaya gayret edeceğiz. Biz ne yapmak istiyorsak Biz Malatya ya Yeşilyurt’a ne katmak istiyorsak bunu da vatandaşımızın onayı ile birlikte yapacağız. 

Yeşilyurt’lu hemşerilerinize neler söylemek istersiniz?

Bizim vatandaşlarımızdan aldığımız tepkilerin çoğu şu yöndeydi bu dönem sandığa gitmeyeceklerini, oy kullanmayacaklarını söyleyen çok insan var. Siyasi görüşü ne olursa olsun bize oy versin vermesin elbette ki istiyoruz ki bize oy versinler sandıklara giderek yeni bir dönem yeni bir çığır başlatsınlar. Bizi inşallah yerel yönetimlerde başkanlığa taşısınlar istiyoruz. Ancak şunu da açık yüreklilikle söylemek istiyorum hangi görüşten olursa olsun hangi siyasi partiden olursa olsun lütfen küskünlük göstermeyelim. Vatandaşlık görevimizi yapalım. Sandığa gidelim ve oylarımızı kullanalım. Kadın belediye başkan adayı olmam inanıyorum ki Malatya’ya değer katacaktır. Yerel yönetimlere kadının elinin değmesi gerçekten farklılık kazandıracaktır. Hele hele Malatya gibi bir şehre inşallah örnek olacağını inanıyorum. Sevgili vatandaşlarımız da hemşerilerimiz de inşallah bunun böyle olacağına canı gönülden inanırlarsa oylarını bize versinler. 

Haber: Erdal ÖZTÜRK

Bakmadan Geçme