Kültür Turları 'Kemaliye' İle Devam Etti

Elazığ Belediyesi'nin tarihi, turistik ve görülmeye değer tabiat güzelliklerini tanıtmak ve yerinde keşfetmek amacıyla düzenlediği 'Kültür ve Şehir Turları' devam ediyor

Elazığ Belediyesi’nin tarihi, turistik ve görülmeye değer tabiat güzelliklerini tanıtmak ve yerinde keşfetmek amacıyla düzenlediği "Kültür ve Şehir Turları" devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ Halk Eğitim Merkezi öğreticileri Erzincan’ın Kemaliye ilçesini gezme fırsatı buldu.

“BİZİM ÇOK DERİN VE YOĞUN BİR KÜLTÜRÜMÜZ VAR”

Elazığ şehir merkezinin yanı sıra ülkemizin tarihi ve turistik mekanlarına yönelik gerçekleştirilen Kültür ve Şehir Turları organizasyonunda emeği olan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a müteşekkir olduklarını ifade eden Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, şehrin kültürünün tanıtılmasında bu tür gezilerin çok önem arz ettiğini söyledi. Atıcı, “ Elazığ Belediyesi şehrin kültürünün tanıtılması konusunda gerçekten çok önemli çalışmalar yapıyor. "Kültür ve Şehir Turları" da bu çalışmalardan sadece bir tanesidir. Mücahit Başkan bu tür organizasyonlarla şehirlerarası kültürün tanıtılmasına çok büyük katkı sağlıyor. Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Şehir Turları’na Elâzığ Halk Eğitim Merkezimizin ücretli usta öğreticilerimiz ile birlikte katıldık. Bizim çok derin ve yoğun bir kültürümüz var gerçekten belediyemizde bu kültürün yaşatılması ve tanıtılması için çok güzel çalışmalar yapıyor. İnşallah bu tür turların devamını bekliyoruz. Bütün emek verenlere teşekkür ediyorum.”

Geziye katılan Elazığ Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ise yaptıkları konuşmada şunları ifade ettiler.

“Güzel bir etkinlik oldu. Belediyemizin gerçekten kültür etkinlikleri bayağı fazla buda çok hoşumuza gidiyor. Mücahit Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

BAŞKAN YANILMAZ: “GEZİLERDEN GÜZEL TEPKİLER ALIYORUZ”

Göreve geldikleri günden bugüne şehrin gelişim ve değişimine önemli katkılar sunduklarını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise açıklamasında şunları söyledi:

“Şehrimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmaların yanı sıra Kültür ve Şehir Turları ile de hemşerilerimizi tarihi ve turistik yerleri görme imkanına kavuşturuyoruz. Gezi turlarımız ile Harput, Palu, Sivrice, Keban’da bulunan tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra geçtiğimiz hafta Eğil, bu hafta ise Kemaliye’ye gezilerimiz devam etti. Gezilere katılan hemşerilerimizden güzel sonuçlar alıyoruz. Gezi turlarımızın belirli periyotlarla devam edeceğini belirtiyor, bu turlara katılım sağlayan hemşerilerimize teşekkür ediyorum.”

Bakmadan Geçme