Küçük Sanayi Sitesi'nde aşure ikramı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi ve Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ali Evren tarafından Küçük Sanayi Sitesi'nde Muharrem Ayı nedeniyle Aşure ikram etkinliği düzenlendi.

Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası’nın bulunduğu Sanayi Keresteciler Camii’nin yanında düzenlenen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,  Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi ve Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ali Evren, Esnaf Odası başkanları, TSO Meclis Üyeleri ve sanayi sitesi esnafları katıldılar.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi ve Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Ali Evren, Malatya’daki birlik ve beraberliğe katkı sunmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, “Amacımız birlik ve beraberliğimize katkı sunmaktır.  Sıkıntılar yaşıyoruz, ama bu sıkıntılarımızı birlik içinde hep birlikte çözeceğiz. Misafirlerimize, esnaf ve sanatkarlarımızla bir araya gelmenizden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Biz Anadolu coğrafyası olarak her zaman gönlümüzü mazlumdan yana tuttuk. Bundan sonra da mazlumun yanında, garibanın yanında olmaya devam edeceğiz. Muharrem ayının birlikteliğimize ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Biz bu toprakları vatan yaptığımızda birliğimiz ve beraberliğimiz ile vatan yaptık. Malazgirt’te, İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de sırt sırta vererek, omuz omuza vererek Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla, Sünnisiyle, Alevisiyle, bütün bu topraklara canını vermiş, bu toprakları yurt edinen insanlar omuz omuza vererek bu toprakları vatan yaptı. Ve buradan başka bir vatanımızda yok.”  diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’da, etkinliğe katılanları işaret ederek, “Burayı görünce bir kez daha bu yaşadığımız günün, ortamın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Yanı başımızda insanlar mezheplerinden dolayı bir birini keserken, kavga ederken, Anadolu, burada halen kardeşliğimizi muhafaza ediyoruz. Kardeşliğimizi, huzurumuzu, birliğimizi muhafaza etmemize katkısı olan herkese çok teşekkür ederiz. Biz biz yapan, Malatya’yı Malatya yapan değerler bunlar. Bir birimizin inancından dolayı, mezhebinden dolayı sorgulamadan, siyasi görüşleri sorgulamadan aynı masalarda buluşabiliyoruz. Bunların daim olmasını diliyorum.”  ifadelerini kaydetti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, Ali Evren ve yönetimini tebrik ederek, böyle bir etkinliği düzenlemelerinden dolayı teşekkür etti.  Keskin, “Aşure birlik ve beraberliğin sembolüdür. Bu ülkede Alevisiyle,Sünnisiyle, Kürdüylü, Türküyle, Çerkeziyle, hep bir aradayız, kardeşiz, bölünmemiz mümkün değil. Nasılki Aşure çorbası çok sayıda malzemenin bir araya gelmesiyle güzel bir tat ve lezzet veriyorsa, Türk milleti de işte böyledir. Kerbale Şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize sıhhat diliyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin bozulmaması için Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ben Malatya’da ham ediyorum; Alevisiyle,Sünnisiyle, Kürdüylü, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle hep birlikte kardeşiz, hiç ayrımımız yoktur. Biz bir yumruk halindeyiz.  Ne bu ezan susacak, ne bu bayrak inecek, ne bu toprak bölünecek. Milletimize güveniyoruz.” dedi.

Yapılan duanın ardından misafirlere ve katılımcılara aşure ikramı yapıldı. Etkinlikte yaklaşık bin kişiye Aşure ikram edildi.

Bakmadan Geçme