Köyden Şehre Okula Geliyor

60 YAŞINDAKİ MİYASE TEYZEYİ KÖYDEN ŞEHİRE SİVAS BELEDİYESİ TAŞIYOR…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği doğrultusunda Sivas’ın eski Boğazkesen köyü Dayıoğlu mezrasında yaşayan 60 yaşındaki Miyase Süer her gün 20 km yol giderek okuma yazma öğreniyor.

Seferberliğin başladığını duyar duymaz eşini okula kaydettiren Mehmet Süer, her gün kendi aracıyla eşini 20 km yol götürüp getiriyor. Maddi durumları elverişli ve iki ayağından da rahatsız olan Miyase teyzeye Sivas Belediyesi destek oldu. Özel bir araç tahsis edildi, haftanın üç günü Sivas’a getiriyor ve geri köyüne götürüyor.

Sivas Belediyesi’nin ve Milli Eğitim müdürlüğünün verdiği destekten büyük memnuniyet duyan Süer çifti yaşadıkları süreç hakkında bilgi verdi.

Okuma yazma seferberliğinden faydalanan Miyase Süer, “Televizyonda Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın okuma yazma seferberliği başlattığını gördüm. ‘Kocama bende okuyacağım’ dedim. Kocam da bana ‘sen okuyacaksan ben de seni okutacağım’ dedi. 3 haftadır eşimle birlikle okula gidip geliyoruz. Cumhurbaşkanımızdan ve eşinden çok memnunuz. Belediyemiz de bize yardımcı oldu. Eşimin maddi durumu elverişli olmadığı için günlük yol masrafımızı karşılıyorlar. Okuma yazma seferberliği için ödüller koydular. Önemli olan ödül değil ama diplomayı alırsam evimin tadilatını da isterim.” dedi.

60 yaşındaki eşiyle her gün okula giden Mehmet Süer de, “Televizyonda çıkan yazıların görünce karım bana soruyordu. Anlatıyordum ama yeterli olmuyordu. Sorularını cevaplamaktan da usanmıştım. Okuma yazma seferberliği başlatılınca karımın kaydını yaptırdım. Şimdi de okula başladık devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çiftçilikle uğraşan ve bir ineği olan Miyase teyze sabah hayvanlarına bakmak için ilk iş olarak ahıra giriyor ve ineğin sütünü sağdıktan sonra okula gitmek için yola koyuluyor. Bu okuma yazma azmini gören Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın Başkan yardımcısı Ahmet Özaydın’a talimat vererek “Bundan sonra teyzemizi biz taşıyacağız” dedi.

Başkan yardımcısı Özaydın;  “Belediye ve Valilik olarak bu işe gönül verdik. Sizler gibi okuma yazma seferberliğine katılan kardeşlerimiz zaman zaman ziyaret ediyoruz. Bugünkü ziyaretimizin sebebi özellikle köyden 15-20 km yol gelip okuma aşkını ifade eden Miyase teyze için buradayız.” şeklinde konuştu.

Şube Müdürü Fehmi Tutkun da, “Bu süreç içinde köylerde olsun başka mahallelerde olsun gelme konusunda sıkıntı çeken kardeşlerimizi buraya getirerek yardımcı oluyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme