Kontrolsüz göz damlası kullanımına dikkat

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mete Açıkgöz,

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mete Açıkgöz, hekim bilgisi dışında kontrolsüz uzun süre damla kullanmamaları konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Küçüklüğünden beri göz alerjisi nedeniyle kontrolsüz göz damlası kullanan 21 yaşındaki Yeşim Birşey'in her iki gözünde de yapılan tetkiklerde katarakt olduğu tespit edildi.

Sıtmapınarı Gözde Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mete Açıkgöz, steroidli damlaların uzun süre kontrolsüz kullanımına bağlı gelişen katarakt hastalığına lazerle kapalı sistem fako tekniği ile akıllı implant kullanılarak başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

Dikişsiz iğnesiz dakikalar içinde tamamlanan ameliyattan hemen sonra aynı gün taburcu edilen hasta, ertesi gün günlük yaşamına görme fonksiyonu tam olarak başladı.

Operasyonla ilgili bilgi veren Açıkgöz, "Katarakt operasyonları ne kadar önemliyse göz içine yerleştirilecek implantta o kadar önemli. Hidrofobik, asferik özellikte olmalı ve FDA kurumundan onay almış bir implant olmalı. Vücudun nuru olan göz ameliyatlarında ve ömürde bir kere yapılacak bir operasyonda dikkat edilmesi gereken noktalar; operasyonu yapacak hekimin tecrübesi ve göz içine yerleştirilecek implant özelliği ile ameliyat cihazları donanımı. Bu konularda hastalarımızın azami surette dikkat etmelerini öneririm. Ayrıca hekim bilgisi dışında kontrolsüz uzun süre damla kullanmamaları konusunda dikkatli olmalı gerekmektedir" dedi.

Bakmadan Geçme