Kiraz,'Demokrasi Askıya Alınmıştır'

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz

İlçelerimizin danışma kurulu toplantılarını gerçekleştiriyoruz. CHP geçmişten bugüne kendi içinde en çok tartışan en çok konuşan ve bu tartışmaları zaman zaman en üst seviye de yürüten bir siyasi parti. Ama sonuçta bir yere oturtan ve sonuçları iyi analiz eden ve bunu geleceğe yorumlayabilen ve her zaman da değişimi dönüşümü sağlayabilen 95 yıldır bu ülkenin unsuru olarak siyasi yaşamına devam eden bir parti. Bu danışma kurullarında geride bıraktığımız seçimi değerlendiriyoruz. Nerede eksiğimiz varsa onları konuşuyoruz. Hazırladığımız raporları genel merkezimize ileteceğiz. Daha sonra partimiz İl başkanları toplantısı gerçekleştirilecek. Seçim sonuçlarını analiz etmek amaçlı toplantılar devam edecek. Önümüzdeki yerel seçimde daha güçlü bir şekilde hazırlanmayı amaçlıyoruz. 24 Haziran seçimleri öncesi gittiğimiz her yerde artık tamam dedik. İşsizliğe, yolsuzluğa, yoksulluğa, eğitimdeki çöküşe, artık tamam dedik. 16 yıllık AKP hükümeti Türkiye’yi bir çıkmaza soktu. Bu çıkmazdan ülkenin kurtulması için değişime ihtiyaç var. CHP iktidarına ihtiyaç olduğu bir gerçek. Seçimlerde halkımız yine ülkeyi bu noktaya getiren partiye oy verdi. Bizim maalesef seçim öncesi dile getirdiğimiz kaygılarımı gerçekleşmeye başladı. cumhuriyet tarihinin en derin, en büyük ekonomik krizini yaşıyoruz. Geçmiş ekonomik krizleri hatırladığımızda o zaman ki hükümetler sorumlu tutulurdu. Bu krizler hükümetlerin devrilmesine sebep olmuştu. Bugün geldiğimiz noktada hükümet bu krizlerden kendini sorumlu tutmuyor dış güçlerin oyunu olarak değerlendiriyor. Şuanda yaşandığımız krizin baş sorumlusu AKP hükümetidir, bizi yönetenlerdir. Demokrasi askıya alınmıştır. Hak, hukuk, adalet askıya alınmıştır. Bu tür ülkelerde ekonomik krizin yaşanması kaçınılmaz. Yaşanan kriz binlerce kişiyi bunalıma sürükleyecektir. Türkiye bir çıkmaza saplandı.

Malatya’da da sulama suyu sorununa bir çözüm bulunamadı. Bu yaz günlerinde Malatya susuzluktan kahroluyor. Ağaçlar kurumuş durumda, çareyi ağaçları kesmek buluyorlar. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bundan sonraki dönemde de CHP olarak hem Türkiye'nin hem de Malatya'nın sorunlarını çözmek için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Milletvekilimiz Veli Ağbaba’nın tekrar Genel Başkan Yardımcısı olması hepimizi onurlandırdı. Tüm örgütümüz adına Genel Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Genel Merkezimizin Malatya’ya verdiği önemden de memnuniyetimizi belirtiyoruz.

Bakmadan Geçme