Kimse Yok Mu derneği ABD'de hortladı!

Kimse Yok Mu Derneği üzerinden yıllarca binlerce Müslümanın Kurban paralarını çalan FETÖ aynı oyunu şimdi de ABD'de sergiliyor.

Kimse Yok Mu derneği üzerinden yıllarca hayırseverlerin kurban bağışlarını sömürüp örgüte aktaran FETÖ, kaynakları kesilince ABD'de kurban işine girdi. FETÖ, ABD ve dünya genelindeki Müslümanların hayır paralarını gasp etmek için sözde kurban bağışı adı altında faaliyet gösteren Embrace Relief Organization adlı örgütü kurdu.
VERGİDEN MUAF DEĞİLLER
Örgüt ABD'de bir duyuru yaparak kurban bağışları için 100-200 dolar arasında para toplamaya başladı. FETÖ'nün sözde kurban bağış örgütü duyurusunda örgütün kurumsal yapısının ABD'de dini yardımlaşma vakıflarının örgütlenmesi ve sorumluluklarını da açıklayan İç Kazanç Yasası'nın 501'inci maddesi çerçevesinde kurulduğunu açıkladı. FETÖ bu şekilde kurumsal yapısının kazanç amacı gütmeyen ve vergiden muaf olduğunu iddia etti. Oysa ABD'de dini yardım kuruluşlarının işleyişini de ortaya koyan ilgili yasada ABD'de yaşayan farklı inançları temsil etme kabiliyeti olan ve devletin bu şekilde tanıdığı örgütler vergiden muaf sayılmaktalar. FETÖ'nün ABD'deki hiçbir dernek, kurum ya da kuruluşu böyle bir yetkinliğe sahip değil ve devlet tarafından Müslümanları temsil etme sıfatıyla tanımlanmıyorlar.
AFRİKA'DAN SAHTE REFERANS İLANI
FETÖ'nün sözde kurban bağış derneği duyurusunda referanslar da vererek Amerikalıların güvenini kazanmaya çalışıyor. Örgütün sbağışlarını öven referansların tamamının Afrika ülkelerindeki örgütün sızdığı devlet kuruluşları olmaları dikkat çekiyor.
CHARTER OKULLARI MERCEK ALTINDA
Türkiye'de kapatılan Kimse Yok Mu derneğinin ardından FETÖ'nün dolandırıcılık işlerğni ABD'ye taşıdığı da ortaya çıktı. FETÖ'nün sözleşmeli (charter) okulları üzerinden vergi kaçakçılığı yaptığı ve FBI tarafından soruşturuluyor.
FED SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
FETÖ'nün sözde kurban bağış derneği vergiden kısmen muaf sayılıyor ve Amerikan ticaret yasalarına göre 50 bin doların üzerindeki her bağış ve para akışını Amerikan Merkez Bankası, FED'e bildirmek zorunda. Örgüt bir yandan Amerikan vatandaşlarını bu şekilde kandırırken diğer yandan kendisini vergiden muaf kurum gibi göstererek şimdiden FED'e kayıtlı para akışını da vermeyeceğinin sinyalini vermiş oldu.
KAYN AKAKŞAM

Bakmadan Geçme