Keskin'den AK Parti İl Başkanı Koca'ya ziyaret

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,  beraberinde Oda Başkanları ile birlikte AK Parti İl Başkanı İhsan Koca’yı ziyaret etti.

 

Ziyarette Koca’ya yeni görevinde başarılar dileyen Keskin,  “Esnaf ve Sanatkar camiası olarak her zaman Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın baş ustamızın yanındayız. 15 Temmuz hain darbe girişiminde silahla yapamadıklarını ekonomi ile yapmaya çalışıyorlar. Buna en başta esnaf ve sanatkar camiası buna müsaade etmeyecektir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde gece nöbet tutan, sabah ise işyerini açan esnaf ve sanatkar camiası bugünkü ekonomik darbeye de müsaade etmeyecektir. Şuanda piyasada sıkıntılar var, ancak bunun düzeleceğine inanıyoruz. Gezi olaylarından başlayan süreçten bugüne kadar esnaf ve sanatkar camiası sivil toplum kuruluşları içerisinde Sayın cumhurbaşkanımıza ve hükümetlerimize açıkça destek veren ilk kuruluştur.  Dünya artık öyle bir hale geldiki liderler bu işi götürüyor. Artık ülkesine ve milletine güvenen, milletin güvendiği liderler dünyada politika belirliyor. Ülkemiz de de milletimiz sayın cumhurbaşkanımıza güveniyor ve destek veriyor.”  dedi.

 

Keskin, Malatya’da küçük sanayi sitelerinin şehir içinde sıkışıp kaldığını ve Malatya’nın yükünü artık kaldıramadığını, bu nedenle de Altay Kışlası üzerinde yer talebini sürekli dile getirdiklerini belirterek, “Küçük Sanayi siteleri şehir içinde kaldı. Küçük sanayi sitelerimizi Altay Kışlasına taşıyarak, en az Malatya’ya bir asır hizmet verecek, esnafında kendisini geliştireceği hale getirmeliyiz. Bu talebimizi sürekli dile getiriyoruz, gündeme taşıyoruz. Bu talebimizin de sayın cumhurbaşkanımızın dışında bir iradenin çözemeyeceğini görüyoruz.  AK Parti İl Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ildeki temsilcisi olarak konuyu yakından takip edeceğinize inanıyoruz. Küçük sanayi sitelerinin şehir dışına taşınarak, esnaf ve sanatkarımızın hizmet üretebileceği bir noktaya getirilmesi Malatya için çok önemli bir konudur.” diye konuştu.

 

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, ziyaret için teşekkür ederek, “24 Haziran seçimlerinde verdikleri destekten dolayı tüm esnaf camiasına teşekkür ediyorum, Malatyalı hemşerilerimize teşekkür ediyorum.  Ülkenin demokrasi tarihinde dönüm noktası diyebileceğimiz bir seçimde Sayın Cumhurbaşkanımızı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet siteminin ilk cumhurbaşkanı olarak seçmelerinden ve seçimde verdikleri destekten dolayı minnettarız Malatyalı hemşerilerimize. Malatya’nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne de elbette teşekkür borçluyuz. Teşekkür ediyoruz.”  diye konuştu.

 

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, küçük sanayi siteleri için Altay Kışlasından yer talebi ile ilgili konunun takipçisi olduklarını belirterek, “Bahsettiğiniz esnafımızın sanayicimizin ihtiyaç duyduğu sitelerin yeri konusunda geçtiğimiz günde Ankara’ya Malatya Heyeti olarak bir ziyaret gerçekleştirdik.  O ziyaretlerimizin Çevre Bakanlığı bölümünde konu gündeme geldi. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, yeni yapılanmada Çevre Bakanlığına bağlandı. Ziyarette Milli Emlak Genel Müdürümüz de vardı. Rakamları yanlış anlamadıysam, 11 bin dönüm arazi varmış Altay Kışlasında. Malatya Büyükşehir Belediyemizin esnaflar adına talebi hiç olmazsa bir 4 bin dönümlük kısmının tüm esnaf camiasını kuşatacak şekilde, bir sanayi siteleri kampüsü şeklinde esnaf ve sanatkarın ihtiyacını karşılayacak şekilde 4 bin dönümlük bir arazi talebimiz oldu. Bu konuda Malatya Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları da var.  Dosya da Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’a sunuldu. Bu arazi askeriyeye tahsis edilmiş milli Emlak arazisi. Tahsisin iptali yada tahsisin şekil değiştirmesi söz konusu olabilir. Bunun için Milli Savunma Bakanlığının ve Genelkurmay Başkanlığının mutabakatı da alınıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un bu konudaki tavrından dolayı umutvar oldum. Çözüm bulma adına gayretli bir tavır sergiledi, bizi mutlu etti. Başka yerlerden Milli Savunma Bakanlığına, Genelkurmay Başkanlığına hazine arazi tahsisi yapılarak, tahsislerde yer değişikliğinin söz konusu olabileceği, öyle bir formül geliştirebileceğini söylediler. O anlamda Milli Savunma Bakanlığı ile görüşülürken elimizi güçlendirilebileceğimizi gördük. Umutvar olduk, İnşallah güzel gelişmelere gebe bir durum ortaya çıkar. Nihayetinde bu konunun Sayın Cumhurbaşkanımıza intikali gerekirse bizde üzerimize düşeni yaparız.  ” şeklinde bilgi verdi

Bakmadan Geçme