Keskin: 1 asırlık ihtiyaca cevap verecek sanayi sitesi istiyoruz

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Malatya şehir merkezinde kalan bütün sanayi sitelerinin Altay Kışlasına taşınmasını ve burada en az 1 asırlık hedefin ortaya konulmasını talep ediyoruz. 15 yıldan beri bu talebimizi gündemde tutuyoruz” dedi.

Malatya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın genel kurulu Esnaf Sarayı Ebubekir Zorlu Salonu’nda gerçekleştirildi. MESOB Başkanı Şevket Keskin’in divan başkanlığını yaptığı genel kurula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet kooperatifi Başkanı Ali Evren, Oda Başkanları ve Oda üyeleri katıldılar.

Genel kurulda mevcut başkan Şeyho İlbeği ile birlikte Veysel Üzmez ve Mustafa Aygül aday oldular.

Genel Kurulun açılışında konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından  yürütülmekte olan Zeytin Dalı Harekatında görev alan bütün güvenlik güçlerimize  başarılar diliyoruz, rabbim  keder vermesin, sağ-salim olarak vatana dönmelerini nasip eylesin. Zeytin Dalı Harekatını ilk günden beri desteklediğimizi açıkladık ve bu desteğimizi her şartta sürdüreceğiz. Çünkü Mehmetçiğimiz orada vatanımızın istikbali ve istiklali için canını siper etmiş durumda. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve cesur duruşu da sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.   

Esnaf ve sanatkarın toplumun ve ülkenin temel direği olduğunu belirten Keskin, yaklaşık 15 yıldan beri küçük sanayi sitelerinin Malatya dışına taşınması konusunu gündeme getirdiklerini belirterek, “Esnaf ve sanatkarımızın içinde 1 milyon TL, 2 milyon TL,  para verecek kimse yoktur.  Gerçeğini söylemek gerekiyor. Altay Kışlasından esnaf ve sanatkarımız için yer talebimizi 1 yıl önce ÖZSAN’da  2 sayın bakanımızın da katıldığı toplantıda ve daha öncesinde bu konudaki talebimizin de yer aldığı raporlarımızı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanlarımıza ve ilgili bakanlıklara ve milletvekillerimize sunduk. 3-4 bin dönümlük bir yer istiyoruz ve alt yapısının da TOKİ tarafından yapılarak, çağa ve zamanın ihtiyaçlarına göre en az bir asırlık Malatya’nın ihtiyacını karşılayacak küçük sanayi sitelerinin yapılmasını talep ediyoruz. Mevcut sanayi sitesinde mobilyacılar ile keresteciler iç içe girmiş durumda. Bir yandan toz kalkıyor, diğer yandan cila ve boyama yapılıyor.  Bu talebimizi yeniden Sayın Cumhurbaşkanımıza aktaracağız.  Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci,  ve milletvekillerimizin, Büyükşehir belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin de desteği ile Malatya şehir merkezinde kalan bütün sanayi sitelerinin Altay Kışlasına taşınmasını ve burada en az 1 asırlık hedefin ortaya konulmasını talep ediyoruz. Ben bu konuda umutluyum. Malatya şehir merkezinde rahat bir nefes alacak, esnaf ve sanatkar ise modern ve çağa uygun sitelerde ekmeğini kazanabilecek.” Dedi.

Malatya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın iş ve işlemlerine yönelik raporların okunup oylanmasının ardından seçime geçildi.

Seçim sonucunda mevcut başkan Şeyho İlbeği 109 oy alarak yeniden başkan seçilirken, rakipleri Veysel Üzmez 40 oy, Musafa Aygül ise 34 oy aldı.

Malatya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Şeyho İlbeği başkanlığındaki yönetim kurulunu Fırat Korhan, Yahya İlğaröz, Hasan Doğan, Murat Dilek, Bedir Dinç ve Nevzat Karadağ seçilirken, Denetim Kuruluna ise Ali Işkırık, Rıdvan Kayacan ve Gökhan Demir getirildiler.

Bakmadan Geçme