Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekledikleri için aday yapılmadıkları başlı başına manipülasyondur

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız'ın Arguvan ve Hekimhan belediye başkanlarının istifası ile ilgili yaptığı basın açıklaması metni aşağıdadır

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’ın Arguvan ve Hekimhan belediye başkanlarının istifası ile ilgili yaptığı basın açıklaması metni aşağıdadır:

Son günlerde Hekimhan ve Arguvan belediye başkanlarının açıklamaları üzerine istemeyerek de olsa bu açıklama yapma gereği duyuyoruz.

Her iki belediye başkanının Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekledikleri için aday yapılmadıkları başlı başına manipülasyondur. Türkiye’nin dört bir yanında önceki genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nu destekleyen onlarca belediye başkanı tekrar aday gösterilmiştir. Çok uzağa gitmeye gerek yok Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Arapgir Belediye başkanımız Haluk Cömertoğlu kamuoyu yoklamasında yüksek memnuniyet aldığı için tekrar aday yapılmıştır. Hem Hekimhan’da hem de Arguvan’da yapılan anket çalışmaları, kamuoyu yoklamaları, kanaat önderleri ile yapılan görüşmeler sonucunda adaylarımız belirlenmiştir.

Mehmet Kızıldaş 2014’te, 2019’da aday gösterilince iyiydi de 2024’te aday gösterilmeyince mi kötü olduk. Turan Karadağ 2019’da aday gösterilirken CHP ve Veli Ağbaba iyiydi de 2024’te aday gösterilmeyince mi kötü oldu.

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ istifa ederken yaptığı açıklamalar halkımızı yanıltmaktan öte değildir.  İfade ettiği gibi belediye meclis üyelerinin ve ilçe örgütünün tamamının istifa ettiği iddiası gerçek değildir. Algıdan ibarettir. İlçe başkanı ve 2 yönetim kurulu üyesi istifa etmiş olup, istifa etmeyen örgütümüz görevinin başındadır. Bugün itibariyle kendi aralarında başkan seçerek yollarına devam edeceklerdir. Meclis üyelerimiz de görevlerinin başındadır. Bugüne kadar tarafımıza ulaşan bir istifa belgesi yoktur. Hele de üyelerimizin istifa etmiş olduğu söylem doğru değildir. 
Mehmet Kızlıdaş’ın kin, nefret ve öfke dolu açıklamalarına ne söyleyeceğimizi bilmiyoruz.

Hoşgörünün merkezi olarak görülen Arguvan ilçesine bu konuşmalar yakışmamıştır. Malatya’nın değil Türkiye’nin parmakla gösterdiği, Malatya’da her kesimin çalışmalarını taktir ettiği Milletvekilimiz Veli Ağbaba’yı ve CHP’yi yuhalattırmak ayıptır, günahtır.

Arguvan’a Veli Ağbaba’nın yaptıklarını herkes bilir. Mehmet Kızıldaş 10 yıldır yaptığı belediye başkanının her aşamasında Veli Ağbaba’nın desteği vardır. Belediyeciliği ile övündüğü her şeyde Veli Ağbaba’nın desteği vardır. Sayın Veli Ağbaba genel başkan yardımcısı olduğu dönemde Türkiye çapında yaptığı kardeş belediyeler sayesinde greyderinden kamyonuna, çöp arabasından aracına kadar tüm araç gereçlerin Veli Ağbaba sayesinde alındığını en çok da Kızıldaş biliyor. 

Türkü Festivallerinin ana sponsoru Veli Ağbaba ve onun bulduğu sponsorlardır. Türkiye’deki bütün kapıları Veli Ağbaba sayesinde açılmıştır. Bu kadar nankörlük olamaz. Arguvan ne dediyse Veli Ağbaba onu yapmıştır. 

Yıllarca ve defalarca “Türkiye’de böyle bir vekil yoktur, Allah herkese böyle vekil nasip etsin” diyen Mehmet Kızıldaş’ın aday gösterilmeyince Veli Ağbaba’yı yuhalatmasını Arguvan’ın ve Malatya’nın vicdanına havale ediyorum.

Arguvan'ın ve Hekimhan’ın büyümesine, gelişmesine, modernleşmesine eşsiz katkıları olan Veli Ağbaba'ya söylenen her söz olsa olsa vefasızlık ve nankörlüktür. 

Aday gösterilmediği için partiden istifa edenler sadece partinin hafızasında kötü bir şekilde anılacak ve öyle kalacaklar. Şunu unutmasınlar hem Arguvanlılar hem de Hekimhanlılar biliyor; hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nden büyük ve üstün değildir.

Herkes geldi geçti ama asıl olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kalıcı olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Halkımızın, bazılarının bireysel çıkarları yüzünden Cumhuriyet Halk Partisi’ne küseceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Halkımız seçim günü bu hırsa, nefrete, egoya sandıktan gereken cevabı verecektir. Hem Arguvan hem de Hekimhan için önemli olan Mustafa Kemal Atatürk’tür, Cumhuriyettir, Cumhuriyet Halk Partisi’dir. 

Bireysel çıkarları için partimizi, milletvekilimizi ve örgütümüzü tartışmaya açmak kimsenin haddi değildir. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bununla birlikte özellikle Arguvan’da belediye çalışanlarımızın bilmesini isteriz ki uğradıkları ve uğrayacakları her türlü baskıya karşı yanlarında olacağız.

Bakmadan Geçme