Kaset kumpasını böyle gizlemişler

Baykal'a yönelik kaset kumpasında iddianame tamamlandı. Kumpaslarda 164 istihbaratçının görev aldığı, Erdoğan'ın ofisinin de FETÖ tarafından dinlendiği yer aldı.

FETÖ'nün CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal ile MHP'li eski milletvekillerine yönelik "kaset" kumpasına dair hazırlanan iddianamede 1 numaralı şüpheli Fetullah Gülen hakkında bin 311 yıl hapis istendi. İstihbarat Dairede kurulan "kamuflaj" büroda yapılan dinleme ve izlemelerde 164 istihbaratçı polisin görev aldığı belirtildi. İddianamede Deniz Baykal ile Nesrin Baytok'a ait evlere çilingir marifetiyle girilerek televizyon ve buat içlerine yerleştirilen dinleme ve izleme yapan böceklerin yerleştirildiği belirtildi. Görüntülerin ise kapı anahtarı kopyalanan Baytok'a ait evde 30 Nisan 2010'da elde edilerek internet üzerinden servis edildiği ifade edildi.
FETÖ'nün Türk siyasi hayatını örgütsel amaçları ve hedefleri doğrultusunda dizayn etmeye çalıştığı vurgulanan iddianamede, bu kapsamda Baykal ve MHP'lilere yönelik "kaset", Erdoğan'a yönelik "Böcek" ve 17-25 Aralık hükümete karşı darbe kumpaslarının tezgahlandığı kaydedildi. Bu operasyonların başarısızlığa uğraması üzerine örgütün, 15 Temmuz darbe girişimiyle tüm demokratik sistemi hedef aldığı vurgulandı. Dinlemelerin yapıldığı dönemde İstihbarat Dairesi Başkanı olan Ömer Altıparmak'ın evinde, FETÖ elebaşından övgü dolu sözler içeren bir mektubun ele geçirildiği belirtilen iddianamede, yine örgütün eski emniyet müdürleriyle ilgili durumu anlatan ve Gülen'e gönderildiği belirtilen ikinci bir mektuba daha yer verildi. İddianamede şüphelilerden 118'inin ByLock kullanıcısı olduğu ifade edildi.

TALİMAT ELEBAŞI GÜLEN'DEN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Baykal ile MHP'li milletvekillerine kaset kumpası kuran 171 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. Şüpheli listesinde 1 numara olarak gösterilen FETÖ elebaşısıFetullah Gülen'in kaset kumpas talimatlarını bizzat verdiği belirtildi. Şüpheliler arasında RamazanAkyürek, Ömer Altıparmak, Ayhan Falakalı, Recep Güven, Coşgun Çakar, Gürsel Aktepe, LokmanKırcılı, Yurt Atayün gibi isimlerin olduğu belirlendi. İddianamede şüphelilerin 10 ikamet, 2 işyeri olmak üzere toplam 12 ayrı adrese ses ve görüntü alabilen cihazlarla yerleştirdiği, teknik araçlarlaizleme ve dinleme yaptıkları anlatıldı.

'AĞZINIZI SIKI TUTUN'

İddianamede Fatih Aydın'ın, "Deniz Baykal'a ait kaset internette yayımlandıktan sonra Ali Ağıllı yanımıza gelerek 'Bu konudan kimsenin bilgisi olmasın, bu faaliyetin bizim tarafımızdan yapıldığını kimsenin bilmemesi gerekiyor, ağzınızı sıkı tutun, sağda solda, serviste bu konuyu konuşmayın' dediği" şeklindeki ifadesine dikkat çekildi. Bu ifadenin de Baykal'a yönelik kaset kumpasının FETÖ mensubu Emniyet İstihbarat polisleri tarafından gerçekleştirildiğini ortaya koyduğu ifade edildi.
İddianamede FETÖ elebaşısı Gülen'e yazıldığı belirlenen bir mektuptaki listeye dikkat çekildi. "Muhterem Efendim" şeklinde başlayıp, "Arz ederim" diye biten mektupta, 17-25 Aralık hükümete karşı darbe teşebbüsü sonrası Emniyetteki FETÖ'cü tasfiyesine ilişkin raporlamanın yer aldığı görüldü.

Sabah

Bakmadan Geçme