Kandil'i Temizleyip Orada Kalmalıyız

Veysel FIRAT DES İl Başkanı

Türk ordusunun Kandil’e yönelik harekâtı geç kalmış ve mutlaka olması gereken bir harekâttır. Üç beş çapulcunun bu bölgeye sahip çıkıp ülkeme saldırmasına müsaade etmek devletimizin büyüklüğüne yakışmamaktadır.  Bu harekât bizim için çok basit ve sıradan bir iştir.  Oraya sahip olmak ve terörden temizlemek, bir zamanlar dünyaya yön veren kontrol altında tutan Türk milletinin torunları için çerezden başka bir şey değildir. Kandil PKK’nın varlığının ve gücünün simgesi durumundadır. Bir tek terörist kalmayana kadar silahlar susmamalı PKK ve muadilleri yeryüzünden silinene kadar orada olmalıyız. Bayrağımızı orada bir süre, hatta sürekli dalgalandırmalıyız. Eğer bir bölgeye sahip çıkılmıyorsa birilerinin sahip çıkması gerekir. Irak ve Suriye yetkilileri boşu boşuna topraklarımıza giremezsiniz diye söylenip durmasın. Siz sahip çıkamadığınıza göre biz gelip sahip çıkacağız.

SURİYE VE IRAK’TA YAPILAN HAREKÂT SİYASET ÜSTÜDÜR

Kandil Harekâtı’na Türkiye düşmanlarının karşı çıkmasını anlıyorum da bizim insanımızın karşı çıkmasını bir türlü anlamıyorum. Devlet olarak alınan bir karar devletin çıkarınadır ve bu kararın arkasında herkes durmalıdır. Yıllardır ülkeme kan kusturan örgütün merkezi olan Kandil’e askerlerimizin girmesinden rahatsız olanların vatan sevgilerini ve bulundukları pozisyonları yeniden değerlendirmelerini istiyorum. Bu askeri karar partiler üstü, siyaset üstü, sana göre bana göre olamayacak bir karardır. Türkiye sevdalısı herkes bu kararın arkasında durmalıdır. Ferdi çıkarlarımız hiçbir zaman devlet çıkarlarının önünde geçmemelidir.

DEVLET KADROLARI ÖRGÜTLERDEN TEMİZLENİNCE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

Devlet kadrolarına sızan örgütler,  karar noktalarındaki üyeleri sayesinde devlete zarar örgütlere yarar kararlar aldıkları için yıllarca ülkem perişan halde aciz bir devlet görüntüsü verir olmuştu. Devlete karşı olmak terör yandaşı olmak ayrıcalık haline gelmişti. FETÖ ve PKK gibi örgüt elemanları devlet kadrolarından temizlenince örgütlere başarılı darbeler vurularak devletin gücü millet üzerinde hissedilmeye başlandı. Devlet kendine geldi. Kendi iradesini kullanamayan devlet milli kararlar almaya başladı. Bunun böyle devam etmesi için devlet kadrolarına torpilsiz, referanssız ve bağlantısız kişiler yerleştirilmelidir.

Biz Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak Kandil, Afrin, El-bap, İdlip ve Münbiç gibi sınır dışına yapılan harekâtların hep arkasındayız. Kandil ve ülkemize tehdit olan her yerin ülkemin topraklarına katılmasını destekliyoruz. DES her zaman Mehmetçiğin destekçisi ve üyesidir.

                                                                                                                                                         

Bakmadan Geçme