İzmirli Efe 35. madalyasını kazandı

Buz pateninin yükselen yıldızı Efe Çetiz, kariyerindeki 35. altın madalyasını da kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sporcusu olan Efe'ye Başkan Aziz Kocaoğlu yeni bir paten hediye etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin genç sporcusu Efe Çetiz, Türkiye’de çok fazla sporcunun yetişmediği ve uluslararası arenada yeterli başarı sağlanamayan buz pateninde adını tüm dünyaya duyurdu. ‘Buzun Efesi’ olarak tanınan ve Uluslararası Buz Pateni Birliği'nce tescilli dünya rekorunun sahibi olan Efe Çetiz,  kariyerindeki 35.’inci altın madalyayı da Artistik Buz Pateni Başkent Şampiyonası’nda kazandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 13 yaşındaki Efe'yi, yeni bir patenle ödüllendirdi. Başkan'ın ödülünü, İzmir Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Pervin Şenel verdi.

Yeni patenini ilk kez 29 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek Artistik Buz Pateni Cumhuriyet Kupası’nda giyeceğini söyleyen başarılı sporcu, "Bu patenlerin uluslararası alanda bana şans getireceğini hissediyorum. Hedefim olimpiyatlar” dedi.

 

7 yılda gelen müthiş başarı öyküsü

Bundan 7 yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin buz pateni kursuna katılan Efe Çetiz, bugün sayısız madalyasıyla başarıdan başarıya koştu. Buzun sihrine kapılan o küçük çocuk, bir anda ülkenin gurur duyduğu bir dünya rekortmeni olarak zirveye çıktı.

Efe Çetiz, buz patenine başlama hikayesini ise şöyle anlattı:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evimize yakın bir yerde Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu’nu açacağını duyunca çok sevindim. İlk kez babamla birlikte gittik. O büyük camın arkasından piste bakarken babam ‘Oğlum kursa yazılmak ister misin’ dedi. Ben de çok istediğimi söyledim. Kursa gittikten belirli bir süre sonra Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün sporcu seçmeleri vardı ve iyi olanlar arasına girmeyi başardım. Kendimi geliştirmek, daha da iyi şeyler yapabilmek için çok çalıştım ve dünya rekortm eni oldum. 7 yılda 35 altın madalya kazandım. Bu altın madalyaların 15’i uluslararası başarılardan elde ettiğim madalyalar. Ayrıca çeşitli platformlarda 8 ödül aldım. Hedefim ise olimpiyatlara katılmak.” 

Bakmadan Geçme