İÜBİS Yörük Obalarında

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, Genç Kâşifler projesine katıldı. Üniversitelerin bisiklet topluluklarının katıldığı etkinliğe İÜBİS yönetim ekibinden Merve Borucu ve Özge Şahin yer aldı. Etkinlik 14-30 Temmuz tarihleri arasında Yörük obalarının bulunduğu alanlarda gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, Genç Kâşifler projesinde yer aldı. Birçok üniversiteden öğrencinin bir araya geldiği etkinlik 14 gün sürdü. Toroslar’da pedal çeviren ekipler 2400-3200 metre arasındaki Yörük obalarının bulunduğu alanlarda kamp kurdu. Obalarda yaşayan aileleri tek tek ziyaret eden sporcular yerel halk ile bir araya geldiler. İÜBİS ekibinden projeye katılan öğrenciler doğada yaşamayı deneyimlediklerini, doğanın sunduğu güzellikleri en iyi şekilde kullandıklarını söyledi. İki haftalık süreçte keçi sağıp peynir yapmayı öğrenen ekip doğada kimyasal hiçbir şey kullanmadan doğal imkânlarla turu tamamladıklarını belirtti. Bir bisiklet turundan daha fazlasını yaşadıklarını ifade ederken emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

İnönü Üniversitesi Bisiklet Topluluğu öğrencilere bisiklet binip şehir turu atmaktan daha fazlasını sağlıyor. Topluluk başkanı Uğur Özdemir, yeni dönemde yeni etkinliklerde farklı üniversitedeki öğrenciler ile bir araya gelmeye devam edeceklerini, farklı projelerde yer alarak öğrencilere farklı deneyimler yaşama imkânı sunacaklarını söyledi

Bakmadan Geçme