İstanbul Metrolarında Elazığlı İmzası

İstanbul trafiğini rahatlatan raylı sistem hatları Elazığ'ın gurur tablosunda yer alan isimlerden biri olan Turgay Gökdemir'e emanet.

İstanbul trafiğini rahatlatan raylı sistem hatları Elazığ’ın gurur tablosunda yer alan isimlerden biri olan Turgay Gökdemir’e emanet.

Sultan Abdülmecid’in hayali olan ve yüzyılın projesi olarak tanımlanan Asya ile Avrupa yakasını denizaltından birleştiren Marmaray hattı, Metro, Tramvay ve Teleferik hatları İstanbul trafiğinde her gün milyonlarca insana ulaşım hizmeti sunuyor.

Gelişmiş teknolojiyle paralel gelişen İstanbul raylı sistem hatlarının sorumluluğu 2016 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Daire Başkanlığı görevini yürüten Turgay Gökdemir tarafından yürütülüyor.

1970 Elazığ doğumlu Turgay Gökdemir1991 yılında Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nden mezun oldu. 1996 yılında memur olarak girdiği İETT Genel Müdürlüğü’nde, Özel Projeler Şube Müdürü, Raylı Sistemler Yapım Şube Müdürü ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı, Afet Koordinasyon Merkezi ( AKOM) Müdürlüğü gibi görevlerinin ardından 2016 yılından bu yana da İBB Raylı Sistem Daire Başkanlığı görevini yürütüyor.

Bakmadan Geçme