İspendere İçmelerindeki Çalışmalarda Sona Gelindi

Malatya'nın sağlık turizmine büyük katkı sağlayacak olan, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi tarafından geleneksel ve tamamlayıcı tıp hizmetinin de verileceği İspendere İçmelerinde yapılan çalışmalarda sona gelindi.

Malatya’nın sağlık turizmine büyük katkı sağlayacak olan, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi tarafından geleneksel ve tamamlayıcı tıp hizmetinin de verileceği İspendere İçmelerinde yapılan çalışmalarda sona gelindi.

Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan İspendere İçmelerinin bulunduğu alanda bitmek üzere olan çalışmaları incelediler.

“Beş Yıldızlı Bir Projedir.”

İnönü Üniversitesi ve Battalgazi Belediyesi işbirliği ile İspendere İçmeleri alanının daha düzenli ve modern bir hale getirilmesi, özellikle sağlık turizmi noktasında Malatya ve bölgesine katkı sağlamasının amaçlandığı projenin son aşamasında olduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bugün burada sona gelinen çalışmaları görmek ve en kısa sürede hizmete açmayı planladığımız İspendere İçmeleri alanında incelemelerde bulunduk. Her şey çok güzel ve düşündüğümüz gibi gidiyor. Burası hizmete girdiğinde beş yıldız standartlarında bir tesis, geleneksel ve tamamlayıcı tıp açısından Türkiye’de bir ilk olacaktır.” dedi.

“Bu Proje Türkiye’ye Örnek Teşkil Edecektir.”

Hem sosyal tesis hem de geleneksel ve tamamlayıcı tıp hizmeti noktasında hizmet verecek olan İspendere İçmelerinin yeni halinin mükemmel olduğunu belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Kısa süre sonra hayata geçirilecek bu proje bölgemizde hatta ülkemizde örnek teşkil edecektir. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp hizmetini Turgut Özal Tıp Merkezinde bir süredir vermekteyiz. Gerek hekim gerekse teknolojik bakımdan şimdilik yeterli bir durumdayız. Tabi bu hizmetin, fiziksel koşulları daha iyi, geniş ve özel olan bir tesiste verilmesi standartları yukarıya çekecektir. Bu amaçla burada oluşturulan tesiste hem hizmet kalitesi artacak hem de ilgi çekici olacaktır.” Bu merkezde geleneksel ve tamamlayıcı tıp hizmetinin yanı sıra eğitim hizmetlerinin de verileceğini belirten Rektör Kızılay, bu merkezin aynı zamanda sosyal bir yaşam merkezi olacağının altını çizdi.

İspendere İçmelerinin yeni haliyle ülkemiz için örnek bir proje teşkil edeceğini vurgulayan Rektör Kızılay,  bu merkezin Malatya’ya sağlık turizmi açısından da önemli katkıları olacağını belirterek söz konusu projede önemli emekleri olan Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.

Yapımı tamamlanmak üzere olan İspendere İçmelerinin Malatya’ya, bölgeye ve ülkeye önemli katkılarının olacağını vurgulayan Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise yaptığı konuşmada, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp hizmetlerinin dünyada önemsendiğini ve bu konuda İnönü Üniversitesi ile Battalgazi Belediyesinin birlikte yürüttükleri bu proje ile bir ilke imza atacaklarını kaydetti. Birçok konuda Malatya’ya katkı sunacak olan bu tesisin bir an önce hizmete sunulmasını beklediklerini belirten Tüfenkci, yapılan hizmetin son derece önemli olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, rektör yardımcıları, genel sekreter ve genel sekreter yardımcıları, rektör danışmanları, belediye başkan yardımcıları ile ilgili daire müdürleri İspendere İçmeleri alanında yapılan tesis ve çevre düzenlemelerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Bakmadan Geçme