İşkur Engelliler Haftası Münasebetiyle Ziyaretlerine Devam Ediyor

Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap TOMAN,

Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap TOMAN, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle engelli istihdam eden işyerlerini ziyaret edip çeşitli açıklamalarda bulundu: “Engelli yurttaşlara sahip çıkma çağdaş bir toplum olmanın gerekliliğidir. Engelli bireylerin sağlık, sosyal yaşam ve istihdam gibi yaşamsal hizmetlerden tam ve eksiksiz bir şekilde yararlanmaları en temel insan hakları olarak görülmelidir. Engelliler ve ailelerinin yaşam kalitelerini artırmak, geleceğe umut ve güvenle bakabilmelerini sağlayacak şartların oluşturulması öncelikli görevlerimiz arasında olduğunu düşünüyoruz.”

Çalışma hayatına atılan engellilerin önemli bir insan gücü kaynağı olduğunu belirten İl Müdürü TOMAN; Engelli kardeşlerimizin çalışma hayatına aktif olarak katılımlarının sağlanması açısından istihdam edilip iş bulmaları, işgücü piyasasında aktif rol alabilmeleri için mesleki eğitimleri ve doğrudan üretim mekanizmalarında görevlendirilmeleri sosyo-ekonomik kalkınmanın bir göstergesi olduğunu belirtti.

Ülke nüfusunun yaklaşık %10’unun engelli vatandaşların oluşturduğunu düşündüğümüzde engelli olmanın bir kusur olmadığını, aynı zamanda herkesin birer engelli adayı olduğunu gerçeğinin unutulmamasına işaret eden Vahap TOMAN, “Bu açıdan engellilerin sorunlarına daha duyarlı olmak ve onların işgücü piyasasında rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturabilmek adına gerek işverenlerimize ve gerekse sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimlerin desteğine ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

İl Müdürü TOMAN sözlerine şöyle devam etti: “Malatya İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin hem meslek edinmeleri hem de edindikleri mesleklerde istihdamlarının sağlanması için önemli projeler ve çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda 2017-2018 yılında toplam 5 meslek dalında yaklaşık olarak 338.175,00 TL bütçe ile 5 projenin altına imza atarak söz konusu projeler ile 23 engelli vatandaşımızın meslek sahibi olması sağlanmıştır.

TOMAN açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: “İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin Kurumumuz olanaklarından daha fazla istifade edebilmeleri ve iş-işlemlerinin kesintisiz ve hızlı bir şekilde sürdürülmesi ve de sosyal hayata katılımlarını sağlamak için ‘Engelli İş Koçu’ uygulamasına geçmiş bulunmaktayız. Bu uygulama ile alanında uzman dört personelimiz engelli vatandaşlarımıza yönelik özel hizmet sunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlendiği, geleceğe daha umutla bakabilecekleri bir ortam ve huzurlu bir yaşam diliyor, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasında engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın daha da artması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”

Bakmadan Geçme