İnşaat Ve Mobilya Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Elazığ İnşaat Mobilya Dekorasyon ve Teknolojileri Fuarı, bugün düzenlenen resmi törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Elazığ İnşaat Mobilya Dekorasyon ve Teknolojileri Fuarı, bugün düzenlenen resmi törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Elazığ Belediyesi hizmet binası arkasında 14 bin metrekarelik alan üzerine kurulan fuar açılışına Elazığ Vali Vekili Mustafa Gül, CHP Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Elazığ İnşaat Mühendisleri Derneği Başkanı Osman Avcıl, ASRİAD Şube Başkanı Yakup Baş, MÜSİAD Şube Başkanı Hasan Uzun, ASKON Şube Başkanı Osman Özçelik, TÜMSİAD Şube Başkanı Ahmet Özbay, KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa, İLBANK Bölge Müdürü Şube Celal Kaştı, Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk ile birlikte sektörle ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Vekili Mustafa Gül, fuarın Elazığ ekonomisine sağlayacağı katkı ve  şehrin ticaret anlayışına getireceği farklılıkları kaydetti. İnşaat ve teknoloji ağırlıklı fuarın Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli gibi ticaret kentlerinden farklı olarak Elazığ'da yapılmasının çok anlamlı olduğunu belirten Vali Vekili Gül, ilimizin birçok alanda üretim yapabilen bir şehir haline gelmesini övgüyle aktardı.

Elazığ'ın vizyon ve misyonunu değiştirecek fuarlara ev sahipliği yapmasının şehrin imajı noktasında çok önemli olduğunu vurgulayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da teknoloji, inşaat ve mobilya alanlarının yanında  gıda, tarım ve eğitim dallarında da fuarların yapılıyor olmasının şehir kültürüne katkı sunacağını kaydetti.

BAŞKAN YANILMAZ “ŞEHİR EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Elazığ'ın jeopolitik konumu itibariyle bölgesinin merkez şehri olma yolunda ilerlediğini kaydeden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ'ın son yıllarda birçok  fuara ev sahipliği yaptığını belirtti. 2018 yılında fuar sayısının altıya çıktığını belirten Başkan Yanılmaz bir şehrin gelişiminde inşaat sektörünün çok önem arz ettiğini kaydetti. Elazığ'ın mobilya sektöründe İnegöl gibi Bursa, Kayseri gibi kendi marka değerini oluşturma yolunda aşama kaydettiğini belirten Başkan Yanılmaz, Elazığ'ın her geçen gün değişip geliştiğini belirtti. Elazığ'ın kalıcı bir fuar alanına sahip olması için gerekli çalışmaları yapmaya hazır olduklarını belirten Başkan Yanılmaz, fuar organizasyonlarıyla ilimizin gelişimine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Elazığ'ın önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını belirten AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ise "Finansal yapısı ve reel sektörümüzün güçlü oluşu ülkemize yapılan saldırıları bertaraf etmemizde etkili olmuştur. Ekonomik ve siyasi alandaki istikrar ülkemizin kalkınmasına katkı sunmuştur" dedi.

Fuara katkı sağlayan Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ise, tüm kurumların ortak hareket ettiğini, böylesi fuarlarla ekonominin canlılık kazanacağına vurgu yaptı.

Protokol konuşmaları sonrasında Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk tarafından katkı sağlayan kuruluşlara plaket takdim edildi. Ardından fuarın resmî açılışı protokol tarafından kurdela kesilerek gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme