İmar sorununu çözeceğiz

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, imar sorununu çözeceklerini ifade ederek, 'Kuzey Kuşak Yolu'nun burası için çok önemli olduğunu, gerçekten bu bölgeyi geliştirip, dönüştüreceğini düşünüyorum' dedi

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Osman Güder, imar sorununu çözeceklerini ifade ederek, "Kuzey Kuşak Yolu'nun burası için çok önemli olduğunu, gerçekten bu bölgeyi geliştirip, dönüştüreceğini düşünüyorum" dedi.

 

Güder, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan seçim çalışmaları kapsamında, Hanımın Çiftliği Cihanbey Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Güder, vatandaşlara yaptığı konuşmada, "İmar bu bölgelerde çok ciddi bir sorun. Bir yere imar giriyorsa yüzde 40'ını devlet alıyor; sizlere park, hastane, sağlık ocağı, okul, sosyal tesis yapıyor. Burada bir sorun var ve biz bu sorunu çözeceğiz. Belki sizler  de zaman zaman sıkıntılar çekeceksiniz, bir kısmın sıkıntılarını da biz çekeceğiz ama bu sorunu çözeceğiz" dedi.

 

Arsa sahiplerine biraz daha fazla  hak vererek, imar sorununu çözeceklerini kaydeden Güder, "Çalışmamız bu minval üzerinde olacak. Ben, Kuzey Kuşak Yolu'nun burası için çok önemli olduğunu, gerçekten bu bölgeyi geliştirip, dönüştüreceğini düşünüyorum. Kuşak yolu yukardan başlayıp aşağıya gelince, Battalgazi yolu da kıymetli bir cadde haline gelecek. Bizim bu tür yerleri Battalgazi’mize kazandırmamız lazım. Ada bazlı çözümler üzerinde de arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallah bu yolu açarsak ki birinci önceliğimiz bu kuşak yolu bir nokta da trafiği rahatlatacağız, ikinci noktada da bu kuşak yoluna inebilecek dikey yollar açmamız lazım ki dağınık olan yapıyı bir yerde site şekline dönüştürüp biraz toparlayıp burayı çözmeliyiz" ifadelerini kullandı.

 

Güder, Turgut Özal Üniversitesi'nin Battalgazi'de olması için çok çalıştıklarını anlatarak, yaptıkları çalışmaların meyvesini verdiğini belirtti.

 

Turgut Özal Üniversitesi'nde açılacak bölümlerle birlikte bulvarın gelişeceğini ifade eden Güder, "Gerçekten çok güzel bir yolumuz var ama bunun üzerindeki, etrafındaki arazileri bir türlü kıymete bindiremedik ve de şehri bu tarafa taşıyamadık. İnşallah orada binlerce öğrencinin eğitim görüyor olması burayı bulvar haline getirecek ve daha da geliştirmiş olacağız" dedi.

Bakmadan Geçme