İlimiz Yöneticilerinden Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Dayanışması

Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi,

Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet İle Mücadele Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla ilimiz yöneticileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşlerinin de yer aldığı bir kamu spotu hazırladı.

Her türlü şiddetin dünya ülkelerinin küresel sorunu olduğunu,  toplumlar içerisinde çeşitli şekillerde tezahür ettiğini belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Keskin, açıklamasında şu görülere yer verdi.

“Dünya üzerinde yaşanan savaşlar şiddet olgusunun acılı yüzünü gözler önüne sermekte ve yayılım göstermesine sebep olmaktadır. Bu hezeyan kollektiftir ve etki alanı tüm dünya insanıdır. Ancak toplumun her bir ferdi şiddet olgusuna aynı açıdan bakmayı başarabilirse ve insanlar arasındaki sevgi, saygı, dayanışma artarsa küresel sorun olan “şiddet olgusunun” yok olması da sağlanabilir.”

Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak,  kadına yönelik şiddet ile mücadeleye katkıda bulunmak ve şehrimizde kadına yönelik şiddetle mücadeleye farkındalık oluşturabilmek amacıyla hazırladığımız ve çok değerli il yöneticilerimiz ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajlarının da yer aldığı  kamu spotu ile “kadına yönelik şiddet insanlığa ihanettir” diyoruz.

Şiddetin hiçbir türünün asla meşru görülemeyeceğini ve kabul edilemeyeceğini Belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, cenneti annelerin ayakları altına seren bir medeniyetin mensupları olarak kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi olan insanların değer verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisimiz,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü dolayısıyla vatandaşlarımız ile şehrimizin yöneticilerinin görüşlerini yansıtan bir çalışma gerçekleştirdi. Buradaki amacımız,  şefkat ve merhametin sembolü olan ve toplumu inşa eden kadınlarımıza yönelik şiddete karşı bir mesaj vermek ve konuya dikkat çekmekti.”

Kadına yönelik şiddetle mücadele ve farkındalık için hazırlanan kamu spotunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,   İl Müftüsü Yusuf  Sarıkaya, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı,  Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, eğitimci Tuba Demirkıran ve yerel sanatçı Sayın Burhan Gedik yer aldılar.

Elazığ Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hazırlanan kamu spotu,  sosyal medya ve televizyonlarımızda yayınlanacak.

 

Bakmadan Geçme