İki Yeni Kültür Merkezi Daha

Sivas Belediyesi iki yeni kültür merkezinin açılış hazırlıklarına başladı.

Sivas Belediyesi iki yeni kültür merkezinin açılış hazırlıklarına başladı. Mimar Sinan Mahallesi’nde daha önce spor salonu olarak işletilen Özbelsan Ekmek Fırınının üstü ve Şeyhşamil Mahallesi’nde İhramcızade Caminin altı hanımlar kültür merkezi oldu.

Belediye Başkanı Sami Aydın, henüz resmi açılışı yapılmayan Mimar Sinan Hanımlar Kültür Merkezi ile Şeyhşamil Hanımlar İş Geliştirme Merkezini ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi.

Sivas'ta kadınların istihdama katılması amacıyla birçok çalışma gerçekleştiren Sivas Belediyesi’ne ait Hanımlar Kültür Merkezleri’nde çeşitli kurslar bulunmakta… Bu çerçevede Belediye Başkanı Sami Aydın ile eşi Yurdagül Aydın Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Hanımlar Kültür Merkezi ile Şeyhşamil Mahallesi’nde bulunan Hanımlar İş Geliştirme Merkezini ziyaret etti.

Yapılan çalışmalar hakkında merkez sorumlularından bilgi alan Başkan Aydın ve eşi Yurdagül Aydın kursiyerlerle bir süre sohbet etti.

Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Hanımlar Kültür Merkezinin genişletileceğini belirten Başkan Aydın “Burada bulunan Ekmek Fabrikasını yeni yapılan Özbelsan sahasına taşıyacağız. Bu binanın alt katını da Hanımlar Kültür merkezine uygun hale getireceğiz. Burası sadece Mimar Sinan Mahallesine değil aynı zamanda bu bölgeye yakın olan Kümbet, Diriliş, Selçuklu gibi yakın mahallelerin kullanacağı bölgeye hitap eden bir kültür merkezi.” dedi.

Hanımlar Kültür Merkezinin önemli bir ihtiyacı karşıladığını ifade eden kursiyerlerde “Evde boş boş oturmuyoruz. Burada çeşitli kurslardan faydalanıyoruz. Burayı bizim kullanımımıza sunan Belediye Başkanımız Sami Aydın'a teşekkür ederiz.” dediler.

Şeyhşamil Mahalle Muhtarı İbrahim Nar da “Şeyhşamil Mahallesine yapılan İş Geliştirme Merkezi için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, bölgemizde çok sayıda hanım buradan faydalanıyor.” şeklinde konuştu.

Kursiyerlerde “Böyle bir merkeze ihtiyacımız vardı. Diğer merkezlerden faydalanmak istediğimizde, yol parası külfet oluyordu. Artık kendi mahallemizde bu hizmeti alıyoruz.” ifadesini kullandılar.

Bakmadan Geçme