Her yıl değişen öğretmenlerle öğrencinin başarısı artıyor

YönX Eğitim Modeli'yle birlikte ülke genelinde düzenlenen yarışmalarda rekor kıran Yön Koleji öğrencilerinin bu başarısı şans değil.

Kuruluşundan bu yana geçen 1 yılda inanılmaz başarılara imza atan Yön Koleji, eğitim-öğretimde atılımlarına soluksuz devam ediyor. Dünyanın en saygın kalite ve akreditasyon kuruluşu Pearson tarafından onaylı YönX Eğitim Modeli’ni hayata geçiren kolejin bünyesinde ders gören öğrenciler, Türkiye genelinde düzenlenen sınavlarda rekor seviyesinde başarılar elde ediyor. Peki, bu nasıl mümkün oluyor? Yön Koleji Okul Müdürü Sacide Hürriyet Şimşek, bunu yeni eğitim-öğretim programıyla ilişkilendiriyor. Şimşek, “YönX Eğitim Modeli’ndeki dersler, çocukların gelişiminde olmazsa olmazlar arasında bulunuyor. Ülke genelindeki sınavlarda tam 7 kez Türkiye 1’inciliği şans değil. Kararlı, sistematik bir biçimde uygulanabilir ve fark yaratan ders programı ile alanında uzman kadro sayesinde oluyor. Dahası, sınıf öğretmenlerinin her yıl değişmesi, buradaki yine altın kuralımız” diyor.

Eksikliğe yer yok

Daha sağlıklı ve kaliteli eğitim-öğretimin sınıf öğretmenlerinin her yıl değişmesiyle mümkün olduğunu belirten Şimşek, “Yön Koleji’nde değişen öğretmenler, öğrencilerin eksiklerini anında fark ederek sınıfın kontrolünü sağlıyor” diye konuşuyor. Şimşek, her sınıf düzeyine yönelik uzman öğretmenin ayrı olduğunun bilgisini veriyor. Böylece, öğretmenlerin bir üst sınıfta çocuğun eksiklerini daha net gördüğünü ve öğrenciye özel eğitim-öğretimin kolaylıkla verildiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu uygulama öğrencinin başarısını katlıyor. Sınavlarda derece elde etmek normal olarak kaçınılmaz oluyor.”

Şartlara uyum gelişiyor

Yön Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Miran Bacgeroğlu da her yıl sınıf öğretmenlerinin değişmesi konusunda, “Anasınıfından gelen öğrenci nasıl yeni öğretmene alışıyor ise her sene değişen öğretmene de alışıyor” diyor. Herhangi bir kişiye bağımlılık sendromu oluşmadığını belirten Bacgeroğlu, şöyle devam ediyor: “Öğrencinin değişen şartlara uyum sağlama yeteneği gelişiyor. Yetişkin olduğunda ise sorunlarını çözmek için tanıdık arayışına girmiyor. Sorunların üstesinden geliyor ve bu da iş hayatında başarıyı artırmak için çok önemli hale geliyor. YönX Eğitim Modeli’ndeki bu uygulamada öğretmenler her yıl yukarıdan aşağıya doğru geliyor. Yani bu yıl 4’üncü sınıfı okutan öğretmen, gelecek yıl 3’üncü sınıfı okutuyor. 3’üncü sınıfı okutan öğretmen de 2’nci sınıfa ders veriyor. Herhangi bir eksiklik varsa şayet gözden asla kaçmıyor. Başarı şans olmaktan çıkıyor.”

 

Bakmadan Geçme