Hekimhan'daki Öğrenci Yurdunun Tügva'ya Devredileceği Konuşuluyor

İLK İCRAATI TÜGVA'YA YURT DEVRETMEK Mİ?

Turgut Özal Üniversitesi’ne devredilen Hekimhan öğrenci yurdunun bu kez de üniversite tarafından Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ya veya başka bir vakıfa devredileceği iddia ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Rektör ahde vefasını göstermiş. Koltuğa oturur oturmaz ilk icraatı, kendisini rektör atayan Cumhurbaşkanının çocuklarının yönetiminde olduğu TÜGVA’ya yurdu devretmek için girişimde bulunmak olmuş” dedi.

Kamuoyuna yapılan açıklamalarda çözüldüğü belirtilen Hekimhan'daki yurt sorunu devam ediyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılında  115  öğrencinin kaldığı öğrenci yurdunda kayıtlı öğrenci sayısı 2’ye düşmüştü. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yaz döneminde öğrencilerden yurt ücreti alınmaması kararının ardından, iddialara göre, Hekimhan’daki yurtta kalan  öğrencilerden yurt ücreti ödememeleri için kayıt sildirmeleri istenmiş,2 öğrenci dışında öğrencilerin idarenin isteğiyle kayıt sildirmiş, KYK Genel Müdürlüğü tarafından da öğrencisi olmadığı gerekçesiyle yurt kapatılmıştı.

REKTÖR, TÜGVA TEMSİLCİSİNE YURDU GEZDİRDİ

KYK tarafından kapatılan yurdun, Turgut Özal Üniversitesi’nde devredildiği, Üniversite rektörünün de geçtiğimiz günlerde TÜGVA Malatya İl Temsilcisi ile  yurtta incelemelerde bulunduğu ifade ediliyor.Basına servis edilen resimlerde Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut beraberinde TÜGVA Malatya İl Temsilcisi ile birlikte hem ilçedeki MYO nu hem de KYK’dan devralınan yurdu gezdiği görülüyor.

KYK ÜNİVERSİTEYE, ÜNİVERSİTE TÜGVA’YA DEVRETMEK İSTİYOR

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Hekimhan’da kendi yarattıkları barınma sorununu kendileri çözemiyor. Öğrencilere ‘yaz aylarında para vermemek için kayıt sildirin’ diyip, sonrasında da öğrenci sayısı yetersiz diye yurt kapatmak şark kurnazlığından başka bir şey değildir. 100 e yakın öğrencinin kaldığı  yurda şimdilik Hekimhan Belediyesi hizmet veriyor. KYK’nın kapattığı, Hekimhan’daki yurdu devir alan Turgut Özal Üniversitesi de bu işi beceremeyecek gibi görünüyor.  Yeni kurulan Turgut Özal Üniversitesi rektörünün geçtiğimiz günlerde yurt ve  MYO’na yaptığı ziyarette yanına TÜGVA Malatya İl Temsilcisini de alması üniversitenin yurdu devretmek için vakıf arayışına girdiğinin kanıtı. Rektör Cumhurbaşkanına ahde vefasını göstermiş. Koltuğa oturur oturmaz ilk icraatı kendisini rektör atayan Cumhurbaşkanının çocuklarının yönetimde olduğu TÜGVA’ya yurt gezdirmek olmuş. Üniversite açmakla övünen AKP Milletvekilleri bir yurt sorununu çözmekten bile acizler. KYK üniversiteye, üniversite TÜGVA’ya yurt devretmeye çalışıyor. Olan okumak için Hekimhan’a gelen yüzlerce öğrenciye oluyor” dedi.

TÜGVA HAYRANI YÖNETİCİLER

Malatya’da kurum ve kuruluşların TÜGVA’ya kazanç elde ettirmek için verdikleri mücadelenin takdire şayan olduğunu kaydeden Veli Ağbaba, daha önce de 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından el konulan Orduzu’daki FETÖ’ye ait öğrenci yurdunun TÜGVA’ya gizli kapaklı devredildiğini, binlerce liralık geliri olan vakfa Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından , Kongre ve Kültür Merkezi yanındaki  Malatya Evleri’nden birinin ücretsiz tahsis edildiğini kamuoyunun gündemine getirmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hekimhan’daki yurdun TÜGVA’ya devredilmesi ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle meclis başkanlığına bir de soru önergesi verdi.

Bakmadan Geçme