Hekimhan İlçesi Kocaözü Mahallesinde Kış Yarısı Etkinliği…

CHP MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖKÇE KOCAÖZÜ MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ, KIŞ YARISI ETKİNLİĞİNE KATILDI…

          Hekimhan İlçesi Kocaözü Mahallesinde, Kocaözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen kış yarısı etkinliği büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe Hekimhan ilçesi Kocaözü mahallesini ziyaret ederek, etkinliğe katıldı.

          Her yıl geleneksel olarak kutlanan, kış yarısı etkinliğinin bu yılki bölümüne,   Hekimhan Kaymakamı Ahmet Özdemir, Hekimhan Belediye Başkan Ali Seydi Millioğulları, Cumhuriyet Halk Partisi CHP Malatya Büyükşehir  Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe, CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Turan Karadağ davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

          Kış yarısı etkinliği açılışında konuşan , Kocaözü Mahallesi sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernek başkanı Celal Erdem, geçmişten bugüne devam eden kış yarısı etkinliklerine değinerek “ Bizlerin çocukluğunda annelerimiz babalarımız, hayvancılıkla geçinirdi. Kış mevsimi, çok ağır şartlarda geçerdi. Kış geldiği zaman hayvanlarının telef olmasından korkarlardı. Biz evleri dolaşır un, bulgur, tereyağı toplar beraber pişirir böyle bir etkinlikle bunu paylaşırdık. Bu etkinliklerle aynı zamanda geçmişimize ve değerlerimize de sahip çıkıyoruz “ dedi.

         Daha sonra Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları söz alarak, etkinlik ve birlik, beraberlik vurgusu yaparak şunları söyledi “ Gerçekten uzun zamandır kar ve yağmur yağmadığı için insanlar çok sorun yaşadı. Ama bu yıl bolluk ve bereket oldu. Son on yılda yağmayan kar ve yağmur yağdı bizde buna bereket diyoruz çokta mutlu oluyoruz. Hemşehrilerimize etkinlik için teşekkür ediyoruz “ dedi.

         Kocaözü ziyareti ve kış yarısı etkinliğinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye başkan adayı Avukat Soner Gökçe, öncelikle etkinlik ve görülen birlik, beraberlik tablosu için dernek başkanı Celal Erdem ve yönetim kuruluna teşekkür ederken yaptığı konuşmada şunları söyledi : “  Bu manevi atmosferi, geçmişten bugüne yaşayarak getirdiğimiz güzel duyguları bize hatırlatan,  hepimizi bir araya getiren herkese teşekkür ediyorum. Umarım her gününüz böyle mutlu, umarım her gününüz böyle heyecanla geçer. Hep birlikte böyle mutlu huzurlu bir hayatı sürmeyi ve sizlerle beraber memleketimiz içerisinde güzel duygularla yaşamayı ve yaşatmayı Allahım inşallah bize nasip eder. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.
                Etkinlik açılışında son olarak Hekimhan Kaymakam Ahmet Özdemir söz aldı. Kaymakam Özdemir, Anadolu’yu yurt tuttuğumuzdan beri milli beraberliğimiz ve kardeşliğimiz güçlenerek bugünlere geldi dedi ve ekledi “Bugün Kocaözü mahallemizde, artık baharın  adımlarını karşıladığımız etkinliğimizi yapıyoruz. Gelecek nesile kültürümüzü anlatıyoruz. Hem de öz değerlerimizi aktararak, evlatlarımıza kültürümüzü, zengin coğrafyamızı alt yapımızı , insanlarımızın  kültürel geçmişini gösteriyoruz. Gönül birliğimizle bunları ifade ederken, bu kapsamda etkinliğimizi düzenleyen derneğimize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.Konuşmalardan sonra protokol tarafından emeği geçenlere plaket verildi.Daha sonra düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Bakmadan Geçme