Hekimhan Belediyesi Halka İftar Verdi

Hekimhan Belediyesi tarafından Tarihi Taşhan'da düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık bin vatandaş katıldı.

Hekimhan Belediyesi tarafından Tarihi Taşhan’da düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık bin vatandaş katıldı.

İftar programına katılan vatandaşlarla tek tek selamlaşarak, hayırlı Ramazanlar dileyen Belediye Başkanı Turan Karadağ, ‘Bu güzel iftar akşamında, bu güzel mekânda, bizleri yalnız bırakmayıp, bu rahmet ayının feyzinden, bereketinden faydalanmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İçerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı ve bu iftar sofraları bizlerin bir araya gelmesine, kaynaşmasına, konuşmasına vesile oluyor ve dostluklarımız pekişiyor.

Bu mübarek günler vesilesiyle yüce Allah’tan bu güzel birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Ramazan ayı herkesin bildiği gibi fakiri ve zengini, güçlü ile güçsüzü bir araya getiren önemli bir aydır. Buraya katılan bütün hemşerilerimize sevgiler ve saygılar sunuyorum. Ramazanınızı kutluyorum. Ramazan’ın ruhunu, sevgisini, paylaşımını, kin ve nefretten uzak herkesin birbirini kucaklamasını temenni ediyorum. Ayrıca bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyor, istiklal mücadelesinin başladığı bu anlamlı günde, köklerindeki hazineyi keşfedebilen, tek yürek olabilen Gençlerimizin, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını da kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İlçe Kaymakamı Ahmet Özdemir ise yaptığı konuşmada; “Birlik, beraberliğimize katkıda bulunan ve bu güzel kardeşlik sofrasını oluşturan Hekimhan Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bu iftar sofrasında Hekimhan’ın sıcaklığını hissediyoruz. Ayrıca bugün Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi, yurdumuzun düşman işgallerinden kurtarılması yolculuğunun başlangıç tarihidir. Mukaddes Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı yolunda, milli mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüren milletimiz, birbirine kenetlenerek kutlu bir şahlanış ve diriliş gerçekleştirmiştir. Bu duygu ve düşünceler ile Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramınızı da kutluyorum” dedi.

İftardan sonra Kur’an-ı Kerim okundu, yemek duası ve şükür duaları yapıldı.

İftar programına Hekimhan Kaymakam Ahmet Özdemir, Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Yusuf Özen, İlçe Müftüsü Ali Meşe, Siyasi Parti Başkanları, Belediye meclis üyeleri, birim amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme