Hanımefendi Hanife Yazıcı Endemik Bitki Türü Dikim Etkinliğine Katıldı

Hanımefendi Hanife Yazıcı Endemik Bitki Türü Dikim Etkinliğine Katıldı

Hanımefendi HanifeYazıcı ve beraberindeki heyet, Şehit Murat Doğru İlköğretim okulu ilkokul öğrencileri ile birlikte Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafındanBeydağıTabiat Parkı Kampüsünde düzenlenen endemik bitki türü dikim etkinliğine katıldı.
Düzenlenen etkinliğin hem doğanın hem de çocukların geleceğine önemli katkı sağlayacağına dikkat çeken Hanımefendi HanifeYazıcı “Bugün burayı güzelleştiren çocuklarımıza ve etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, diktikleri bitki ile burayı çiçek bahçesine çevirmekle beraber çevre bilinci de edinmiş oldu. Çocukların, bu etkinlikle beraber çevreyi, doğayı, sevgiyle ve ilgiyle koruma anlayışlarını etkin kılmaya çalıştık.” dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 15.Bölge Müdürlüğü Malatya Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Peşmen Nevruzu endemik bitki türünün Tür Koruma Eylem Planı faaliyet çalışmaları kapsamında bitkinin yeni yaşam alanı olarak belirlenenBeydağı Tabiat Parkı kampüs deneme alanında, dikimi gerçekleştirilmiş olup hayatta kalma sürecinin takip edileceği belirtilmiştir.
Program,tohumların toprakla buluşturulup can sularının verilmesinin ardından son buldu. 
 

Bakmadan Geçme