Halfelik Alt Geçidine Görkemli Tören…

Her geçen gün artan araç sayısıyla beraber sıkışan trafiğe çözüm üretmek için birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Sivas Belediyesi

Her geçen gün artan araç sayısıyla beraber sıkışan trafiğe çözüm üretmek için birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Sivas Belediyesi, şehirdeki ilk battı-çıktı diye tabir edilen alt geçit çalışmasını Halfelik Kavşağı’nda tamamladı.

 

Yapılan projeyle, Yenişehir-Sanayi arasındaki yol, Aksu’nun her iki tarafından karşılıklı yer altına alınarak bölgedeki trafik yoğunluğu ortadan kaldırılmış oldu.

 

Bu önemli hizmetin resmi açılış töreni ise Vali Vekili Zihni Yıldızhan, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Sivas Milletvekili Mehmet Habip Soluk, Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Âlim Yıldız, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Pulur Mahallesi Muhtarı Ogün Bekçioğlu ve Demircilerardı Mahallesi Muhtarı Muzaffer Karakaya’nın konuşmalarıyla devam etti. Muhtarlar Bekçioğlu ve Karakaya; Başkan Sami Aydın’ın mahallelerine yol, kaldırım, park-bahçe gibi birçok alanda önemli hizmetler kazandırdığını dile getirerek, yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Ardından katılımcılara seslenen Belediye Başkanı Sami Aydın, son yıllarda artan refah düzeyi ile birlikte araç sayısının da her geçen gün arttığını ifade ederek; “Şehirlerimizin en önemli sorunu trafik ve ulaşım olacaktır. Her kavşak trafikte bir düğüm noktasıdır. Bugün Halfelik Kavşağı’nda sağlı-sollu iki alt geçidimizin açılışını yapacağız. Şehrin güneyine yapılan yatırımlar ile beraber Atatürk Caddesi ve Halfelik Kavşağı’nda oluşan trafik sıkışıklığı ortadan kalkmıştır. Şehrin batısından, doğusu olan Kılavuz Bölgesine, Organize Sanayi Bölgesine karşılıklı bağlantıların Hafelik Kavşağı’nın altından yapılması trafiğimizi ciddi şekilde rahatlatmıştır. Alt yapısı sorunlu olduğu halde trafiği hiç kapatmadan özveri ile çalışarak alt geçidi tamamladık. Biz bundan sonra da bu tür projeleri devam ettireceğiz.” dedi.

 

Milletvekili Hilmi Bilgin ise, “Hükümet olarak şehrin her köşesini yaşanabilir hale getirmek için çalışıyoruz. Her türlü engellemelere rağmen milletimiz için, milletimizle birlikte koşar adımlarla bütün hedeflerimize ulaşacağız. Bugün açılışını yaptığımız bu önemli hizmet için Başkanımız Sami Aydın’a çok teşekkür ediyor, şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Milletvekili Habib Soluk da, “2011 yılına kadar Sivas’ta 1 metre uzunluğunda bile bir tünel yokken, Sivas’ın içinde merkezde Mevlana Tüneli ile Sivas’ın hem içinde, hem de il sınırları içerisinde 50 km civarında tünellerimiz olacak. Ulaşım, iletişim ve altyapı şehirlerin olmazsa olmazı, izlerin bir parçasıdır. Eğer bir yerde trafik akmıyor ise o yer bitmeye başlamış demektir. Bugün Sivas’ta başlayan bu trafik sorununu ortadan kaldıracak projelerin bir ayağı olan Halfelik Altgeçidini hizmete açıyor olmak büyük memnuniyet veren bir olaydır. Sami Başkana hizmetlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

 

Törende son olarak söz alan Vali Vekili Zihni Yıldızhan, “Türkiye büyüyor, Sivas güzelleşiyor.” diyerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri altgeçidin girişinde edilen dualarla birlikte kurdele keserek projeyi şehrimizin hizmetine açtılar.

Bakmadan Geçme