Hakan Bay,'Memleketi İçin Çalışan Başkan Olacağız'

Seçim çalışmaları kapsamında ERTV Ekranlarında Hülya Kaya'nın canlı yayın konuğu AK Parti Doğanyol Belediye Başkan adayı Hakan Bay oldu. Siyasetle çok erken yaşlarda buluştuğunu ifade eden Hakan Bay,'Memleketimizi seviyoruz. Büyüklerimiz ve ailemiz burada. Böyle bir niyetle yola çıktık, sağ olsunlar Cumhurbaşkanımız ve ilgili mercilerde bizleri bu hususta uygun buldular'dedi.

 

31 Mart 2019 seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını sürdüren AK Parti Doğanyol Belediye Başkan adayı Hakan Bay, kendisi hakkında merak edilenleri, projeleri, Doğanyol için gerçekleştirmek istediklerini ERTV ekranlarında yanıtlayarak tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.

Doğanyol’un  küçük  bir ilçe olduğunu dile getiren Bay,” Malatya’nın en küçük ilçesi Türkiye’nin yanılmıyorsam 35 inici yada 37’nci en küçük ilçesi . Nüfusumuz 4400 dolayısı ile herkesin akrabalık bağları var. Herkes ile hısım akrabalık bağları var. Dolayısı ile milletvekilimiz Öznur Hanım’la da bir amcazadelik bağımız var. Diğer aday adayı büyüklerimiz de akrabaları vardı ,bizden daha yakın akrabaları vardı ama dediğim gibi ilgili merciler adaylık belirleme sürecinde ilgili merciler bizleri uygun buldular. Biz de böyle bir adım atmış olduk. Tekrar altını çiziyorum ilçenin küçük olması insan sayımızın az olması akrabalık bağlarını zaten ister istemez herkes ile bir bağ oluyor. Böyle bir açıklama getirmek istiyorum. Torpil hususunda katılmıyorum böyle bir duruma. Özcan Öz şu anda aday adayımız Öznur Hanım ile akrabalık bağı vardır. Diğer adaylarımızla akrabalık bağları vardı. Doğanyol’umuz 233 kilometre kareden oluşan ve mikro klima iklim özelliği olan bir ilçemiz. Avantajları var dezavantajları hususuna gelince de gördüğünüz gibi yolumuz ile alakalı Pütürge Doğanyol  arası Malatya Pütürge arası tamamlanmış durumda.  Doğanyol Pütürge yolumuzun da ihalesi yapıldı çalışmalar başladı gelirken dikkat etmişseniz zaten çalışmalar devam ediyor.”dedi.

"KAYISIDA MALATYA GENELİNDE PROBLEM VAR"

Son yıllarda en çok konuşulan kayısı konusuna da değinen Hakan Bay,”Kayısının Malatya genelinde bir problemi var bunu da tanıtma ile yapacağız. Yani Doğanyol Belediyesi tüzel kişiliği ile organizasyonlara katılarak ve organizasyon yaparak projelerimiz arasında zaten bahsetmiş olduğumuz festivallerimiz var yalnızca kayısı olarak değil nar, dut, kayısı  bunlar şu an ticareti yapılan hususlar. İnşallah bunları tanıtmak geniş kapsam da projeler yapmak bizlere nasip olur inşallah”dedi. 

"YAPARSA AK PARTİ YAPAR"

AK Parti tarafından Doğanyol’a yapılan hizmetler hakkında açıklamalarda da yapan Bay,”Bundan 20 yıl önce Doğanyol Malatya arası kaç saatti şimdi kaç saat? Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bundan 20 yıl önce 3 saat gidebilirken şu an aracınız varsa 50 dakika da 1 saatte gelebiliyorsunuz. 150 km Doğanyol’a asfalt yapılmıştır. AK Parti iktidarı zamanında Doğanyol’umuza bir öğretmen evi kazandırılmıştır.  İl düzeyinde bir sağlık ocağı kazandırılmıştır il düzeyinde.  Hastanemiz  ve proje ihalesi tamamlandı yer tahsisi yapıldı önümüzdeki süreçte inşallah inşaatı yapılarak bu süreç devam edecek. Hükümet konağımız yeni  yapıldı ,kültür merkezimiz yeni yapıldı ve daha açılışı yapılmadı. Meydan düzenlemesi gördüğünüz gibi şuan devam etmekte bir meydan düzenlememiz var bu da inşallah önümüzdeki süreçte tamamlanacak. Köy yollarımızın büyük bir kısmı asfalt olarak yapılmıştır. Bahsettiğim 150 km lik bir asfalt alanından bahsediyoruz, asfalt yapılmayan kısımlarda 2019’un yatırım programına alınmış önümüzdeki dönemde mevsim şartları elverdiği sürece bu devam edecektir. Bu bahsetmiş olduğum hususlar Ak Parti döneminde yapıldı. Belediye bütçesi yıllık 2 milyon belediye bütçesiyle bahsetmiş olduğumuz projeleri yapmaya kalkarsak yapamaz kimseyi kandırmak durumunda değiliz ama güçlü bir hükümet ile biliyorsunuz DAP Kalkınma Ajansı Dünya Bankası Avrupa Birliğinin Finansman sağladığı projelerinize finansman sağlama olanakları var. Belediyecilik burada karşımıza çıkıyor. Belediyeciliğin asri görevini yaparak belediyecilik yapamazsınız yaptığınızı sanırsınız. Ama burada belediyecilik bahsetmiş olduğumuz hususlara vesile olarak aracı olarak ilçenize bir şey kazandırabilirseniz benim kanaatim de belediyecilik budur. Bahsetmiş olduğumuz GEZ Projesi tabi ki ilk Doğanyol Belediyesi  2 milyon tl lik bütçesi ile bunu yapamayacağı aşikar . Bunu nasıl yaparsınız ilgili kurumlar ile projenizi götürerek yatırım isteme koordinasyon başkanlığı DAP Avrupa Birliği  finansmanı buralardan sağlayarak projeleri yapabiliriz. Allah’ın izni ile de mevcut bir projemiz vardı zaten bu projemizde bizimde projelerimiz arasında olan bir projeyi inşallah yapmak bizlere nasip olacaktır. Bunu AK Parti hükümetlerinin birçok ilçemizde yaptığını görmekteyiz Allah nasip ederse Doğanyol’umuza da bunu kazandıracağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü yaparsa AK Parti yapar diyorum”dedi.

"SORUNLAR ÇÖZÜLECEK İNŞALLAH"

Gölet projesini 2 başlıkta belirten Bay,” Vatandaşlarımızın belli bir kısmı barajdan kendi pompaları ile suyu tedarik etmekteler, bunun elektrik maliyeti çok fazla dolayısı ile de GEZ Projemizin vatandaşlarımızın elektrik maliyetini düşürmek için tasarladık inşallah onu yapacağız . Bazı bölgelerimizde de barajdan tedarik söz konusu değil bu bölgelerimize de öncelikle Gökçe, Damlı, Koldere’nin belli bir kısmı Burç  ve Gün suyu mahallelerimiz var . Buraları inşallah bahsetmiş olduğumuz bu gölet projelerimizle bu sorunu çözeceğiz. Gökçe’ne Kutan göleti projemiz var etüt aşaması bitti inşallah bundan sonra fiiliyatla bazı çalışmalar yapılacak Yıkım Han göletimiz var ve Gün suyu da yine Allah nasip ederse gölet projemiz olan mahallelerimiz arasında.  Bunları tamamlarsak Doğanyol’umuzun büyük bir kısmı güneş enerjisi ile beraber büyük bir kısmının su sorunu çözülecektir kanaatindeyiz. İçme suyu ile alakalı Doğanyol merkezimizin altyapı ihaleleri tamamlandı içme suyu ile alakalı belli bir kısım yerleşim alanımızda o da yine projelendirilmiş inşallah mevsim şartları el verdiğinde burası yapılacak. Kol dere ve Gökçe mahallelerimiz ben bu mahallemizi katmak istiyorum bunlarında ihaleleri yapılmış mevsim şartları el verdiği zaman altyapı ihaleleri yapılarak sorunlar çözülecektir inşallah. Vatandaş gittiği yola musluğundan akan suya ve cebindeki masrafının azalmasına bakar böyledir” dedi.

"KAPI KAPI DOLAŞTIK"

Kapalı spor salonu, gençlik merkezi,  halı saha, çocuk oyun parkları ve sosyal hayatı biraz daha canlandıracak çalışmalardan da bahseden Hakan Bay,” Seçim stardı verildiği günden itibaren hani bütün siyasetçilerin dilindedir kapı kapı dolaşma takibi. Biz gerçekten kapı kapı dolaştık. 233 kilometre karede kaç hane varsa kapı kapı dolaştık çünkü dağınık bir coğrafya bir de burada bahsetmiş olduğum  gibi nüfus az olduğu için vatandaşla birebir temas kurmamız lazım. Memurlarımızla gençlerimizle hemşerilerimizle hasbıhallerimizi sonucunda projeler oluşturduk. Yaklaşık 150 tane memurumuz var gencimiz var baktığım zaman sosyal alan eksikliğinden genelde bahsediliyor. Bunlarla ilgili projelerimizi tamamladık halı saha kapalı spor salonu  gençlik merkezi bunlar olduğu zaman hem memurumuzun hem gençlerimizin bu sosyal alan eksikliği ihtiyacının giderileceğini gördük. Bu çerçevede projelerimizi oluşturduk. İnşallah Allah nasip ederse bunları da yapacağız. Kapalı spor salonumuzun yeri şuan mevcut akabinde sosyal alanlarla  alakalı yapacağımız projelerin alanları mevcut hemşerilerimiz bu görevi bize tebliğ ettiği zaman inşallah Bismillah deyip başlayacağız.  Önceliğimiz bahsetmiş olduğumuz güneş enerjisi sistemi ile alakalı adım atmak . ilk önceliğimiz bu.  Akabinde mevcut yapımı devam eden yolumuz hastanemiz bunlarla alakalı projelerimizin takipçisi olacağız.  Bahsetmiş olduğumuz göletler Gez Projesi ile üreticinin zaten maliyetini kısmen de olsa büyük  oranda düşüreceğiz. Böylelikle zaten en büyük çiftçimize destek olacağız. Vatandaşımızın üreticimizin elindeki ürünün kalitesini maalesef tanıtımını yapamıyor burada festivallerle veya uluslar arası ulusal organizasyonlar ile mevcut ürünlerimizi tescillendirme işlemlerini yaparsak zaten büyük ölçüde  bu sorunu çözmüş olacağız.  Akabinde de bahsetmiş olduğum  üreticimizin maliyetini düşürürsek zaten ister istemez üreticimiz para kazandığı zaman geçimini sağladığı zaman bahsetmiş olduğunuz göç oranını da durduracağız. Bu Türkiye’nin gerçeği maalesef göç. Tarımımızın üreticimizin maliyetini bu şekilde bu projelerle düşürdüğümüz zaman bu sorunu kısmen de olsa çözeriz kanaatindeyim” ifadesini kullandı.

"KEMAL SUNAL BİZİM DEĞERİMİZ"

Türkiye’nin muhtelif yerlerine bakıldığında sanatçı çıkarmış birçok ilçenin olduğunu dile getiren Bay,”Kemal Sunal’da bizim değerimiz. Kemal Sunal ile Doğanyol’u özdeşleştirme projeniz var. Kemal Sunal Malatya’nın bir değeri aslında. Ailesi burada ,akrabaları burada. Bu yüzden ne yapabiliriz diye düşündük.  Bu çerçeve de gerek akrabaları ile oturduk konuştuk bir kültür merkezi yapabiliriz diye düşündük.  Burada Allah nasip ederse görev verildikten sonra hemşerilerimiz bizi uygun bulursa ailesi ile de Ali Bey ile de hanımı ile de irtibata geçerek bu kültür merkezimizin işlerini nasıl yapabiliriz? Bir müze şeklinde mi yada hani kendisinin birçok filme imza atmış birçok insanın gönlüne girmiş bu filmler çerçevesinde mi hani filmlerde giymiş olduğu elbiselerdir veya bunların birer örneğidir veya heykeller şeklinde veya ailesinin verebileceği bir materyal varsa bu hususta bir çalışma yapacağız” dedi.

"ÇALIŞAN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIZ"

Bay,”Yerel  seçimlerin Doğanyol’umuza Malatya’mıza ülkemize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz. Sükunet ve samimiyet ile bu sürecin geçmesini Cenabı Allah’tan niyaz ederim. Dediğim gibi projelerimizle ilçemize değer katmak AK Partimizin ilçemize yapmış olduğu hizmetleri saymaya çalıştım inşallah daha iyilerini yapmak bizlere nasip olur. Hastanemizden yolumuzdan artık böyle birçok ilçenin uğraşmadığı hizmetleri inşallah  bitirmek bizlere nasip olacak. Bunu özellikle belirtmek istiyorum .Niyetimiz halis projelerimiz ortada ilçemize değer katmak istihdam sağlamak gençlerimizi kısmen de olsa göçünü durdurmak üreticimizin cebindeki masrafları azaltmak için yola çıktık. İnşallah hemşerilerimiz de seçmenlerimiz de bize bu süreci uygun bulursa güzel hizmetler yapmak için bir adım attık. Ankara’da Malatya’da memleketi ve projeleri için kapı kapı bürokratlarla, vekillerle, siyasilerle kapı kapı gezip memleketini bir taş üstüne taş koymak için çalışan bir belediye başkanı olacağız inşallah” diye konuştu.

Kaynak:www.yenimalatyahaber.com

Bakmadan Geçme