Hafız Osman Öge' Rüzgarı

Kültür ve sanat ağırlıklı çalışmalarla adından söz ettiren Elazığ Belediyesi, anlamlı bir konsere daha imza atmaya hazırlanıyor.

Kültür ve sanat ağırlıklı çalışmalarla adından söz ettiren Elazığ Belediyesi, anlamlı bir konsere daha imza atmaya hazırlanıyor. Şehrimizin yetiştirdiği bir değer olan ‘Hafız Osman Öge’ Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından düzenlenecek konserle anılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Elazığ Belediyesi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Yaran-ı Harput Derneği işbirliğiyle Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından 12 Ekim Cuma günü saat 20.00’da Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde Hafız Osman Öge’yi anma konseri gerçekleştirilecek.

Harputlu Hafız Osman Öge’yi anmak ve gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Hafız Osman Öge tarafından nakledilen ve söylenen mahalli eserlerden oluşan bir konser verecek.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kadim Harput müziğinin 19. yüzyıldaki en önemli temsilcisi, hoyrat ustası, gazelhan,  yerel sanatçı, kaynak kişi merhum Harputlu Hafız Osman Öge’yi anma konserine bütün hemşehrilerimizin davetli olduğunu, bu güzel konserde merhum Hafız Osman Öge’nin ailesinin de bulunacağını kaydetti. Başkan Yanılmaz, Elazığ Belediyesi olarak kültür ve sanata özel bir önem verdiklerini ifade ederek bu yıl içerisinde birçok programa imza attıklarının altını çizdi.

Bakmadan Geçme