Gürkan, Coşku İle Karşılandı

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürkan, Coşku İle Karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterilen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da coşkuyla karşılandı. AK Parti İl Başkanlığı önünde vatandaşlara hitap eden Gürkan, AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı görevini kendisine tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sundu.

 

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti tarafından aday gösterilen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanırken, Erhaç Havalimanı’ndan uzun araç konvoyları ile birlikte AK Parti İl Başkanlığı’na geçti. Burada konuşan AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı tebrik ederek, vatandaşların ilgisinden memnun olduğunu ve Gürkan’ın Malatya’ya hayırlı hizmetler yapacağına inandığını söyledi.

 

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterildiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunarak, “ Ben sayın Cumhurbaşkanımıza bize tevdi etmiş olduğu görevden dolayı teşekkür ediyorum. Onun belediyecilik anlayışına layık olmaya gayret edeceğiz. 1994 yılında başlayan yerel yönetim belediyecilik anlayışı, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde İstanbul'da hayat buldu. 2002’de başlayan AK Parti iktidarı ve akabinde 2004’de başlayan yerel yönetimler seçimleri hakikaten yerel yönetimlerde Türkiye genelinde çağ atlatıldı. Burada halkın iradesine uyularak bizleri sizlere Cumhurbaşkanımız emanet etti. Sizler bizlere, emanete sahip çıkacaksınız. Ben sizlerin emanetiyim. Cumhurbaşkanımız bu emaneti Malatyalı hemşerilerime tevdi ettiler. Ve sizin şahsınızda bize tevdi ettiler. Sayın İl Başkanımız ve milletvekillerimiz ordaydılar. Ve sizlerin büyük teveccühü milletvekillerimizin ve il başkanımızın gayret ve çabaları, parti teşkilatımızın gayret ve çabaları, sizlerin kamuoyundaki yaklaşımınız ve irade belirtmeniz bugünkü bu güzel tabloyu çıkarttı. Hepinizden ve bize emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. Sizlerin huzurunda Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı iletiyoruz. Ve sizlere güvenerek ve inanarak diyorum ki, Malatya 31 Mart 2019’da Türkiye tarihinin rekorunu kıracaktır. Malatya dün Danişment Gazi destanını yazdı, Battalgazi destanlarını yazdı. Buraları destanlar diyarıdır” diyerek, Malatya’nın hizmet destanı yazacağını söyledi.

 

“Biz yola çıktığımızda pusulamız amaç için her yolu mubah sayan nefsin egemenliğine dayanan hırs duygusu değil” diyen Gürkan,  “Adil ve adaletli olmanın, sevgi ve muhabbetin, ehliyetin ve liyakatın öne çıktığı azim duygusu olacaktır diyorum. Bundan sonraki süreçte Malatya'daki bütün toplum kesit ve kesimlerinin, Malatya'da yaşayan 800 bin nüfusun hepsinin belediye başkanı, dışarıda yaşayan Malatyalıların belediye başkanı olacağız. Cumhurbaşkanımız güzel orta bir cümle kullandı. ‘Belediye başkanı seçildiği günlerin belediye başkanı değildir. Geçmiş yüzyılların,  gelecek yüzyılların belediye başkanı nasıl olunur onun vizyonu içerisinde olmalı’ dedi. İşte biz o vizyona sahibiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden ortak paydamız Malatya'da birleşeceğiz ve dün o destanlara ek olarak hizmet destanları yazmaya devam edeceğiz. Katılımcı belediyecilik, hizmet belediyecilik, çevrenin korunması, sosyal belediyecilik ve kültürel belediyecilik başlıkları olmak üzere 5 temel ilke üzerinde belediyecilik görevlerimizi yürütüyoruz. Bugün artık 5 temel ilkeye taç giydirdi Cumhurbaşkanımız. Gönül belediyeciliği olsun. Bizler gönüller kırmaya değil, gönüller yapmaya geliyoruz. Söylemlerimizde, sosyal medya paylaşımlarımızda sevginin ve muhabbetin gönül yapmanın temel esas olduğu bir yaklaşım sergileyelim. Artık biz AK Parti olarak milletvekillerimizle, il başkanımızla, ilçe başkanlarımızla, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, mahalle temsilcilerimizle, AK Parti davasına gönül vermiş tüm gönüldaşlarımızla birlikte,  kapı kapı, sokak sokak, mahalle mahalle, semt semt, gezerek herkesin gönlünü fethetme anlayışı içerisinde, tevazu içerisinde onlara şimdiye kadar yaptıklarımız anlatacağız, yaptıklarımızın gelecekte yapacaklarımızın teminatı olduğunu söyleyeceğiz” diye konuştu

Bakmadan Geçme