Geleneksel Büyük Aile Bayramlaşması Gerçekleşti

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ramazan Bayramı öncesinde belediye personeliyle bir araya gelerek bayramlaşma töreni gerçekleştirdi.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personeller katıldı.

 “MUTLU, HUZURLU VE YAŞANABİLİR BİR ELAZIĞ İÇİN BİRLİKTE TER DÖKÜYORUZ”

Taşeron yasasıyla birlikte binlerce belediye personelinin kadroya alınmasına ve maaş iyileştirmelerine ilişkin açıklamalar yapan Başkan Yanılmaz,  hükümet zammının yanında belediye olarak da sağladıkları maaş artışıyla birlikte her zaman personelinin yanında olduğunu belirtti.

Göreve geldikleri günden itibaren personel maaşlarının vaktinde verilmesine çok dikkat ettiklerini belirten Başkan Yanılmaz, işçisi maaş alamayan bir belediyenin başkan, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de almaması ve önceliğin personelde olması gerektiğini kaydetti.

Belediye hizmetlerinin zor ama gerçekleştirildiği takdirde bayram etkisi yaşatacak kadar sevinç oluşturduğunu belirten Başkan Yanılmaz, konuşmalarına şu şekilde devam etti:

“Her zorluğun ardından bir ferahlık, sıkıntıdan sonra bir rahatlık vardır. Sıcak yaz günlerinde tuttuğumuz oruçlar elbette en çok da sizleri zorladı. Zira asfaltın sıcağı ile güneşin sıcağı arasında çalışan, ya da temizlikte, park ve bahçelerde, ulaşımda ve diğer birimlerimizde görev yapan sizler değerli arkadaşlarım için elbette zor oldu oruç. Ama zorluktan sonra bayram yapıyoruz ve hep birlikte kucaklaşıyoruz. Belediyecilik hizmetleri de zor yapılan ancak tamamlandıktan ve hizmete açıldıktan sonra âdeta bayram sevinci yaşatan kutsal hizmetlerdir.

“HEMŞERİLERİMİZ MUTLUYSA BAŞARI SİZİNDİR”

Belediye çalışanlarının emeği ve fedakârlığı olmadan belediye başkanının yalnız başına bir şey ifade etmeyeceğine vurgu yapan Başkan Yanılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Biz bugün Fethi Sekin Mesire Alanı’nda, Cip Mesire Alanı’nda hemşerilerimiz nezih bir ortamda aileleri ile piknik yapabiliyor, çocuklar oyun alanlarında çocukluklarının tadını çıkartıyor, gençler spor tesislerimizde futbol voleybol basketbol oynuyorsa bu sizin eserinizdir.

Yeni açtığımız bulvarlarda, alt ve üst geçitlerden geçerek insanlarımız hem daha kısa sürede hem de konforlu bir sürüş keyfiyle ev ve işyerlerine ulaşıyorsa bu sizim alın terinizin eseridir.

Çeşmelerden memba kalitesinde su akıyor, su kesintisi yaşanmıyorsa bu sizlerin emeğidir.

Şehrin dört bir yanı 24 saat pırıl pırılsa ve dışardan gelen misafirler “ne kadar temiz bir şehir” diyorsa bu sizin eserinizdir. Yollara çizgiler çiziliyor, trafik akışının en güzel şekilde akması sağlanıyorsa sizlerin eseridir.

Gözünüzün değdiği her yerde, okul ve cami bahçelerinde, parklarda halka açık mekânlarda belediyemizin oturma bankları, kameriyeleri görülüyorsa o sizin eserinizdir.

İtfaiyemizin can ve mal güvenliği çalışmaları, zabıtamızın asayiş ve denetleme çalışmaları, imar, etüt proje, yapı kontrol, müdürlüklerimizin ve bu birimlerde çalışan personelimizin gayretleri halkımızın huzuru ve mutluluğu içindir ve bu uğurda akıtılan her bir damla ter kutsaldır mübarektir. Sosyal ve kültürel çalışmalarda rekorlara koşuyorsak, çocuklarımızı, gençlerimizi, ailelerimizi mutlu bir geleceğe hazırlıyorsak bu sizlerin eserinizdir. Vatandaşın yaşadığı sorunları alıp anında çözüm olabiliyorsak bu bir ekip çalışmasıdır ve her türlü takdire şayandır”.

BAYRAM SÜRESİNCE OTOBÜSLER ÜCRETSİZ

Bayram süresince tüm otobüslerin ücretsiz olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, hemşerilerimizin güzel bir bayram geçirmeleri adına bütün tedbirleri aldıklarını kaydetti.

Bakmadan Geçme