Gazze'den NASA'ya Direniş Öyküsü Konferansı Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Milli Gençlik Topluluğu ve Kudüs Öğrenci Topluluğu tarafından

İnönü Üniversitesi Milli Gençlik Topluluğu ve Kudüs Öğrenci Topluluğu tarafından “Gazze’den NASA’ya Direniş Öyküsü: Teknoloji ve Özgürlük” adlı konferans gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Bekiroğlu ilk olarak İsrail ve Filistin arasındaki savaşın tarihçesinden bahsetti. Doç. Dr. Bekiroğlu, Gazzeli Prof. Dr. Cemal Zubde’nin özgeçmişine değinerek aldığı eğitimleri ve başarılarını dinleyicilerle paylaştı.

Prof. Dr. Zubde’nin alanıyla ilgili önemli çalışmalara imza attığını belirten Harun Bekiroğlu ‘‘Doktorasını F16 üzerine yapan Cemal Zubde başarılarından dolayı NASA Uzay Ajansı’nda görevlendirildikten sonra F16 uçaklarıyla yaptığı çalışmalar ile ün kazandı.  Cemal Zubde hayatını Amerika’da devam etti ama bir süre sonra yaşadığı lüks hayatı geride bırakarak Gazze’ye döndü.” dedi.

Cemal Zubde’nin alanıyla ilgili başarılarından da bahseden Doç. Dr. Harun Bekiroğlu konuşmasının sonunda Cemal Zubde’nin “Ona göre; bilgi, iman ve eylem daima birlikte yürütülmeli.” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme