Gaziler Günü İlimizde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü İlimizde Vali Ali Kaban'ın katıldığı tören ile kutlandı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu ile başlayan tören Şehir Mezarlığında bulunan Malatya Garnizon Şehitliğini ziyaret edilerek şehit ve mezarlarına karanfil bırakılıp dua edilmesi ile devam etti ve akabinde Vali Kaban ile beraberindeki protokol üyeleri, Kongre ve Kültür Merkezindeki anma programına katıldı.

 

Atatürk anıtı önünde yapılan törende Vali Kaban, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk’ anıta çelenk sundu.

 

Buradaki programın ardından Vali Kaban ve protokol üyeleri, Şehir Mezarlığında bulunan Malatya Garnizon Şehitliğini ziyaret ederek, şehit ve gazi mezarlarına karanfil bırakıp dua etti.

 

Daha sonra Vali Kaban ve beraberindeki protokol üyeleri, Kongre ve Kültür Merkezindeki anma programına katıldı. Programın açılış konuşmasını Malatya Muharip Gaziler Dernek Başkanı Öztürk yaptı. Garnizon Komutanlığında görevli Pyd. Yrb. Fatih Gülerin ‘Gazilik’ konulu konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Mustafa Fırat tarafından ‘Milli ve Dini Hayatımızda Gazilik’ konulu konuşma gerçekleştirdi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür v. Rasim Bulut’un konuşmasının ardından program sona erdi.

 

İlimizde kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, program kapsamında ikindi namazından önce Battalgazi İlçesi Yeni camide şehit ve gaziler için Mevlid-i Şerif okutulması ve Orduevinde gaziler onuruna verilen yemeğin ardından sona erdi.

 

 

Bakmadan Geçme