Gastronomi Rehberleri Malatya'da

MALATYA YEMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası(GARO) Gastronomi Rehberliği Uzmanlık Programı Uygulama Gezisi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Ülkesel Profesyonel Turist Rehberleri 3 Kasım Cuma akşamı Sivas’ta toplandılar. GARO Başkanı Mehmet Severoğlu hoş geldin toplantısında uzun yılların uğraşları sonunda Gaziantep’in Gurme ve Gastronomi turizmi konusunda artık bir dünya markası haline geldiğini anlattı. Gaziantep’in yanı sıra çevre illerde de büyük lezzet cazibelerinin olduğunu, ancak özellikle yurt dışından gelen konuklarımız için daha uzun süreli ve varyasyonlara sahip programlar geliştirmek istediklerini söyledi. Bu kapsamda ilk uygulamasını yaptıkları bölgesel bütünlük taşıyan, Anadolu İpek Yolu Lezzet Durakları Gezisi adını verdikleri ve 8 gün sürecek turun Sivas’tan başladığını Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Hatay mutfakları ile tanıştıktan sonra Gaziantep lezzet durakları ile sona ereceğini ifade etti.

6 Kasım günü akşam Hacıbaba Sinan Et Lokantasında Malatya Fırın Yemeklerinin (KağıtKebap ve tava yemekleri)

hazırlanma ve pişirim usullerini tanıma, tatma ve fotoğraflama işleminin ardından Nostalji Tarihi Malatya Evin de malatya yöresel musikisini dinleme fırsatı buldular.

7 Kasım Salı günü Sn. İbrahim H. Kılıç’ın Malatya Mutfağı hakkında genel bilgilendirmesinin ardından, Sami Kasap Mutfağında çalışmaya başlayan yaklaşık 46 katılımcı işletmenin usta aşçılarının refakatinde kendi elleriyle hazırladıkları Malatya yöresel Gendime Çorbası, Kiraz yaprağı sarması, İçli köfte, Kayısı tatlısı, Acılı Ayran menüsünden oluşan öğle yemeğini işletmenin salonunda birbirlerine servis ederek keyifle yediler. Öğleden sonra Battalgazi İlçesindeki tarihi ve turistik yerleri ve Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı ve Fotoğraf Makinası Müzesini gezen profesyonel turist rehberleri Şıra Pazarı ile Malatya Çarşılarını gezerek alışveriş yaptılar

Eğitim gezisinin Malatya ayağında Malatya’da bu işe gönül verenlerle ile işbirliği içerisinde çalışacaklarını belirten Severoğlu, bunun turların kalitesini de cazibesini de arttırdığını, işbirliğinin önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini söyleyerek, bu gezide bize destek veren Malatya Valiliğine, Büyükşehir Belediyesine,Battalgazi Belediyesine,Yeşilyurt Belediyesine,EsnafKefalet Kooperatif Başkanlığına şükranlarının iletilmesini rica etti.

Yemek sonu sohbetleri arasında önümüzdeki yıl Gastronomi mutfağının ön plana çıkması nedeniyle Malatya çıkışlı bölgesel turlarda ciddi bir artış beklenmesi gerektiğini söyleyerek, Malatya merkezli seyahat acentelerini inisiyatif almaya davet etti; Malatya turizminin canlandırılması için topyekun çalışmanın şart olduğunu da hatırlattı.

7 Kasım akşam Kahramanmaraş’a doğru yola çıkan Gastronomi Rehberliği Uzman adayı Ülkesel Profesyonel Turist Rehberleri güzergahları üzerinde bulunan Malatya’nın ören yerlerini de turistlere gezdirmek istediklerini belirterek yola koyuldular.

Bakmadan Geçme