Galericiler Sitesi'den Aşure ikramı

Yeşiltepe Galericiler Sitesi'nde Muharrem ayı nedeniyle esnaflara ve davetlilere Aşure ikramı yapıldı.

Etkinliğe Yeşulyurt Belediye Başkanı hacı Uğur Polat, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, CHP İl Başkanı Enver Kiraz,  Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı Ali Evren, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Yeşiltepe Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Yalçın Yalçın, oda başkanları, mahalle muhtarları, esnaflar ve davetliler katıldılar.

yeşiltepe Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Yalçın Yalçın, Muharrem ayının İslam alemi için önemli olduğunu vurgulayarak, “Bir birimizle kaynaşarak, ülkemiz için bir olacağız, diri olacağız” dedi.

MESBO Başkanı Şevket Keskin, Aşure ikramını geleneksel hale getiren Yeşiltepe Oto Galericiler Kooperatifi ‘ne ve galerici esnafına teşekkür ederek, “Kerbela şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Türkiye’de Alevisiyle, Sünnisiyle, kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle hepimiz kardeşiz ve ayrılmaz bir bütünüz. Bu birlik ve beraberliği her zaman ihtiyacımız var. Dünyanın da barış ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde biz ülkemizde birlik ve beraberlik içinde olmayı sürdüreceğiz. Muharrem ayında hep birlikte olmamız çok önemli.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Aşure birlik demektir, beraberlik demektir, birliğimizin ve beraberliğimizin simgesi. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin İnşallah” ifadesini kaydetti.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, “Kerbela olayının Müslümanların dirilişine vesile olmasını , mazlumun yanında yer tutmayı, saf tutmayı, mağdurun yanında yer almayı Allah nasip eylesin. Birlikteliğimizi, kardeşliğimizi Allah daim etsin” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz’da, “Allah kabul etsin. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Muharrem ayı bir yas ayı, bu yası hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifi Başkanı Ali Evren’de etkinliği düzenleyenleri tebrik ederek,  Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Keskin, Polat,  Erkoç, Kiraz ve Evren birlikte aşure tabaklarını doldurarak, katılımcılara ikram ettiler.

Bakmadan Geçme