Fırat Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün Açılışı Yapıldı

Bakan Tüfenkci, Fırat Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün Açılışını Yaptı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’da Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ve Ticaret il Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Bakan Tüfenkci, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bakanlık olarak hedefimiz; Türkiye’nin, ticaretin daha kolay ve daha güvenli yapıldığı bir ülke olmasını sağlamak” dedi.

Tüfenkci, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün; Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş ve Sivas olmak üzere ticari potansiyeliyle ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıyan 4 ticaret merkezine hizmet verdiğini hatırlattı ve şöyle konuştu:

“Bu dört şehir 2017’de 3,2 milyar doların üzerinde bir dış ticaret hacmi gerçekleştirdi. Bu şehirlerimizin dış ticaret kapasitelerinin de yıllar itibariyle sürekli artığını görüyoruz.

Nisan sonu itibariyle 1 milyon doları geçen  dış ticaret hacmi  bu sene inşallah 4 milyon doları geçecek ve biz buradaki işleri kolaylaştırarak, hızlandırarak, bu rakamı 5 milyon dolara yaklaştırma arzusundayız.”

Bölgedeki ticaretin dinamizmini sürdürerek büyümesi için bölge müdürlüklerinin ve gümrük müdürlüklerinin hizmet kalitesinin önemli olduğuna vurgu yapan Bakan Tüfenkci, mevcut bölge müdürlüğü tesisinin potansiyeli değerlendirmede ve çalışanların verimliliğini arttırmada yetersiz kaldığını ifade etti.

Bu tespitin ardından başlanılan çalışmaların 21 ay gibi bir sürede tamamlandığını belirten Bakan Tüfenkci, sözlerine şöyle devam etti:

“Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Tasfiye İşletme Müdürlüğü, Malatya Gümrük Müdürlüğü, Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Malatya Ticaret İl Müdürlüğünü de kapsayacak şekilde yeni hizmet binası kompleksinin yapımı için başladığımız çalışmaları hızla tamamladık.

Hizmet binamız, bölge müdürlüklerimiz arasında fark oluşturacak kapasitede bir yapıdır;

Burası inşallah Bölge ticaretinin canlanmasında da büyük rol oynayacak.”

 ‘Türkiye’nin, ticaretin daha kolay ve daha güvenli yapıldığı ülke olmasını sağlama’ hedefi ile çalıştıklarını belirten Bakan Tüfenkci,

“2023 yılında Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’mızın 2 trilyon dolara,

ihracatın 500 milyar dolara çıkarılması, sınır güvenliğinin sağlanması, kaçakçılığın önlenmesi, ticaretin kolaylaştırılması, gümrük iş ve işlem sürelerinin kısaltılması gibi hedeflerimizin gerçekleştirmek için yeni gümrük kapılarının açılması, mevcut kapı ve tesislerimizin yenilenmesi hayati önem taşımaktadır.” dedi.

Bakan Tüfenkci’nin konuşmasının ardından 17 milyon liralık maliyetle tamamlanan, 17 bin 500 metre kare alanda; bölge, il ve ticaret müdürlükleri, misafirhane ve sosyal tesis ile hizmet verecek olan binanın açılışı yapıldı.

Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler daha sonra açılışını yaptıkları hizmet binasını ve sosyal tesisleri gezdiler.

MALATYA BİR İŞLETME DAHA KAZANDI

Bakan Tüfenkci, ardından Gross Market’in açılışını yaptı, marketin Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Malatya’da açılan her işletmenin ticaretin gelişmesi noktasında bir adım olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, bu tür işletmelerin Malatya’nın ucuz ürünlerle buluşmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

 

Bakmadan Geçme