Fırat Edaş' tan Cevatpaşa Mahallesine 1,3 Milyon Tl Yatırım

Fırat EDAŞ Malatya İl Müdürlüğü,

Fırat EDAŞ Malatya İl Müdürlüğü, kaliteli enerjiyi kesintisiz sunma hedefiyle sürdürdüğü yatırım çalışmaları kapsamında; Malatya merkez ve civar mahallelerinde havai hatları yer altına alırken, aydınlatma tesis çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

 

Cevatpaşa mahallesi Askeri Lojman Bölgesinde tamamlanan çalışmalar ile Askeri Lojman Bölgesi otobüs ve ana yol güzergâhı ile Kahramanlar caddesi, Pusula sokak, Ünalır sokak, Ali Fuat Cebesoy sokak, Neser sokak ve bağlı ara sokaklardaki eski hatlar yenilendi.

1980’li yıllarda tesis edilen ve bölgenin enerji ihtiyacını karşılamayacak duruma gelen 6,3 kv gerilim seviyesindeki şebeke ve trafo binaları yenilendi. Yapılan şebeke yenilemesi çalışması ile hat kayıplarının daha az olduğu ve daha güvenli olan 34,5 kv gerilim seviyesindeki yeni şebeke devreye alınarak çalışmalar tamamlandı.

Bölgede gerçekleştirilen yaklaşık 1,3 milyon tl tutarındaki yatırım kapsamında; 10,5 km yüksek gerilim şebekesi, 1,2 km alçak gerilim şebekesi ve toplam gücü 8,05 mva olan 9 adet yeni trafo tesis edilmiş, 5 adet trafo binasında tadilat gerektiren çalışmalar yapılmıştır.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., Malatya İl Müdürlüğü, hizmet kalitesini arttırma gayretiyle yenileme ve yatırım çalışmalarına devam edecektir.

Bakmadan Geçme