Fetöcülere Ait Eşyalar Yakalandı

Konteyneri ev eşyası olarak gösterip FETÖ/PDYüyelerinin eşyalarını Amerika'ya göndermek istediler ama yakayı ele verdiler.

Kocaeli Derince Gümrük Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan Evyap Limanınaiçerisinde ev eşyası olduğu beyan edilen bir konteyner geldi. Konteynerin gideceği adres olarak Amerika gösterildi.

İşlemler devam ederken, konteynerdeki eşyaların sahibi S. H. A’nın vekili M.YDerince Gümrük Müdürlüğüne bir dilekçe verdi ve şahsın eşyasını yurtdışı ikametgâhına göndermekten vazgeçtiğini ve konteynerin kendilerine teslimini istedi.

Bu talep üzerine durumdan şüphelenen gümrük muhafaza ekipleri konteynerin mührünü açınca konteynerde koliler ile karşılaştı. Rastgele açılan bir koliden ise  M.F.E isimli bir kişinin fotoğrafı, üzerlerinde FEM dershanesi ve Fatih Koleji ibareleri bulunan broşürler ile yine M.F.E’nin haber yapıldığı eski tarihli Zaman, Taraf ve Bugün gazeteleri çıktı.

Konu ile ilgili olarak Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı bilgilendirildikten sonra alınan talimatla a Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Derince Gümrük Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Konteynerde yapılan aramada,

  • M. F. E, S. H. A.ve muhtelif kişilere ait kimlik, pasaport, alışveriş kartları,
  • 2 adet E serili, 1 adet B serili,bir Amerikan Doları,
  • Üzerlerinde AsianHoldings, United Smart İndüstriyal Limited, Sunsmart Corporation Limited Report And Financial Statements firmalarına ait ibareler yer alan çok sayıda klasör,
  • Samanyolu logoluFethullah GÜLEN isimli vcd, muhtelif çok sayıda belge, cd, hard disk, kartvizit,
  • Asya Cardekstreleri, fotoğraflar,

olmak üzere toplamda 110 kalem suç unsuru olduğu değerlendirilen materyal tespit edilerek muhafaza altına alındı.

Olayla ilgili olarakkonteynerdeki eşyaların sahibi S. H. A’nın vekili olan M.Y gözaltına alındı.

Soruşturma ise Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

Bakmadan Geçme