Evkur Yeni Malatya-Beşiktaş

Beşiktaş, gelecek hafta oynanacak olan Galatasaray derbisi öncesi Malatya'da kritik bir puan kaybı yaşadı

Beşiktaş, gelecek hafta oynanacak olan Galatasaray derbisi öncesi Malatya'da kritik bir puan kaybı yaşadı. 13. hafta mücadelesine Yeni Malatyaspor'a konuk olan siyah beyazlılar, 0-0 berabere kaldı.
 
Siyah-beyazlı ekipte, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması öncesi Pepe sıkıntısı yaşandı. Tecrübeli oyuncu, ısınma çalışmaları sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 11'den çıkarıldı ve yedek soyundu. Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Necip Uysal'a şans verdi.
 
Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Tosic ile Medel de takımlarını yalnız bıraktı. Bu oyuncuların yokluğunda siyah-beyazlı ekipte savunmada Necip ile Matej Mitrovic forma giydi. Bu sezon ligde sadece 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında sonradan oyuna girerek 19 dakika süre alan Mitrovic, eksik oyuncular nedeniyle ilk kez bir müsabakaya ilk 11'de başladı.
 
Maça tutuk başlayan Beşiktaş, ilk yarıda istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Buna Yeni Malatyaspor'un 8. dakikada bir topu direkten döndü. İlk yarıda kaleye isabetli şut çekemeyen Kara Kartal, ikinci yarıda ise vites yükseltti. Negredo ve Oğuzhan'ın oyuna girişiyle tempoyu iyice yükselten Beşiktaş, 85. dakikada gole de çok yaklaştı. Ancak Negredo'nun kafa vuruşunda top direkten dışarı gitti ve karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.
 
Bu sonuçla Beşiktaş 23 puana yükselirken, Yeni Malatyaspor puanını 15'e çıkardı.
 
Evkur Yeni Malatyaspor: 0 - Beşiktaş: 0
 
Stat: Yeni Malatya
Hakemler: Bülent Yıldırım, Kemal Yılmaz, İsmail Şencan
 
Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Chebake, Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Aytaç Kara (Dk. 83 Barazite), Murat Yıldırım, Azubuike (Dk. 72 Diallo), Pereira, Adem Büyük (Dk. 87 Dening), Boutaib
 
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Necip Uysal (Dk. 73 Fatih Aksoy), Mitrovic, Adriano, Tolgay Arslan, Hutchinson (Dk. 69 Oğuzhan Özyakup), Quaresma (Dk. 58 Negredo), Talisca, Babel, Cenk Tosun
 
Sarı kartlar: Dk. 49 Azubuike (Evkur Yeni Malatyaspor), Dk. 90+3 Mitrovic (Beşiktaş)
beınsports

Bakmadan Geçme