Esnafın talep dosyası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya programında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) Başkanı Şevket Keskin tarafından, esnaf ve sanatkarların talep ve çözüm önerilerini kapsayan bir dosya takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya programında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) Başkanı Şevket Keskin tarafından, esnaf ve sanatkarların talep ve çözüm önerilerini kapsayan bir dosya takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  katıldığı “Esnaf Buluşması” programında esnaf ve sanatkarın yerel ve genel sorun, talep ve çözüm önerilerini kapsayan dosyayı takdim ettiklerini belirten MESOB Başkanı Şevket Keskin, yaptığı yazılı açıklama da dosyada ilk talebin Malatya şehir merkezinde kalan ve artık esnaf ve sanatkarın ihtiyaçlarına cevap veremeyen küçük sanayi sitelerinin taşınması için yer talebinin olduğunu belirterek, “Altay Kışlası’nda esnaf ve sanatkarımız için arsa tahsisi ve TOKİ marifetiyle yapılması talebimizi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilettik. Mevcut küçük sanayi siteleri ne esnafımızın, nede Malatya’nın ihtiyaçlarına artık cevap veremiyor.  Esnaf ve sanatkârın üretim, imalat, tamir alanı olan Küçük Sanayi Sitelerindeki fiziki ve teknik alt yapı yetersizliği had safhaya ulaşmış olması ile birlikte büyükşehir olan Malatya’mıza mevcut durum yakışmamaktadır. Altay Kışlası’nda esnaf ve sanatkarımıza küçük sanayi sitelerinin yapılması için yer tahsisi ve sitelerinde TOKİ marifetiyle yapılmasını talep ediyoruz. Yeni sitelerin yapılması hem esnafımızın önünü açacak, hem de Malatya’mız için yeni bir alt merkez oluşmuş olacaktır. Konu sadece esnaf ve sanatkarın sorunu değil, aynı zamanda Malatya’nın temel sorunlarından birisidir. Bu konuya her platformda takip etmeye ve dile getirmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kaydetti.

ÖTV’siz araçtan bazı yasal düzenlemeler nedeniyle hak ettikleri halde yararlanamayan şoför esnafı için yeni bir düzenleme yapılmasını talep ettiklerini aktaran Keskin, halk otobüslerinde 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz taşınması konusunda esnafların yaşamış olduğu sıkıntıyı da dile getirdiklerini kaydetti.

Keskin, aynı orandaki primlere karşın Bağ-Kur emekli maaşlarındaki farklılıkların giderilmesini talep ettiklerini aktarırken,  Bağ-kur’lulardan emeklilik için istenen 9 bin gün sayısının da düşürülmesini ve primlerin iyileştirilmesini ve esnaf ve sanatkar içinde Asgari Geçim İndirimi uygulamasının getirilmesini de talep ettiklerini ifade etti.

Keskin, servisçilik yapan esnaflardan araçlarında engelliler için istenen zorunlu aparatların şuanda Türkiye’de üretilmemesi nedeniyle esnafların sıkıntı yaşayacağına ilişkin konunun da aktarıldığını belirterek, sorunun çözümü için servis araçlarının fabrika çıkışında istenen aparatların takılmasını talep ettiklerini ifade etti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan dosya da kayısı üreticisine faizsiz işçi parası desteği talebinde de bulunduklarını da bildirdi.

Keskin, “Her zaman esnaf ve sanatkarın sesine kulak veren ve şimdiye kadar esnaf ve sanatkarın yaşadığı sorunların çözümü için iletmiş olduğumuz tüm taleplerimize sahip çıkan ve Malatya’mızda esnaf buluşmasına katılarak esnaf ve sanatkar camiası ile birlikte olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, hemşerimiz Gümrük ve Ticaret bakanımız Bülent Tüfenkci’ye, bakanlarımıza, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme