Elazığ Belediyesi'nden İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Yemek

Elazığ Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlar için umut olmaya devam ediyor

Elazığ Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlar için umut olmaya devam ediyor. Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan yeni uygulamayla, evlerinde yemek yapamayacak durumda olan hasta, yaşlı, engelli ya da kimsesiz vatandaşlara pazartesiden cumaya haftanın 5 günü sıcak yemek ulaştırılacak.

Sosyal belediyecilik alanında kendini sürekli yenileyen Elazığ Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıdadan konfeksiyona, beyaz eşyadan mobilyaya geniş bir ürün yelpazesiyle destek sağlamak adına şehirde kardeşlik köprüleri kuran Hayır Çarşısının ardından bu kez sıcak yemek ikramına start veriyor.

TALEPLER 153 BEYAZ MASA’YA

Şehirde yaşayan her bir vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmek hedefiyle özellikle sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalara özel önem veren Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada projeyle, bakıma muhtaç, yatalak, yaşlı, engelli ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara destek sağlamayı hedefledikleri ifade edildi. Açıklamada, sıcak yemek ikramından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların 153 Beyaz Masa’ya başvuruda bulunmaları gerektiği belirtilerek, “Başvurular doğrultusunda alınan talepler, saha ekiplerinin çalışmalarının ardından Elazığ Belediyesi Sosyal Yardım ve Hizmet Komisyonu’nca değerlendirmeye alınacak. Yapılacak değerlendirmede, Elazığ Belediyesi sınırları içinde ikamet eden, engelli ve yaşlılık durumu nedeniyle yemek yapamayacak durumda olan ve yardım edecek kimsesi bulunmayan, düzenli bir maddi gelire sahip olmayan ve başka bir yerden yardım almayan kişiler belirlenecek.” denildi.

GÜLER YÜZLÜ EKİPLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE TEBESSÜM OLACAK

Projeyle kurum bünyesinde steril ve hijyenik ortamda aşçılar tarafından hazırlanan yemekler, yine Elazığ Belediyesi ekiplerince itinalı bir şekilde belirlenen ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılacak.

BAŞKAN YANILMAZ: “BİR OLMANIN, BİZ OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

“Şehrimizde bir olmanın, biz olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Göreve geldiğimiz günden itibaren her bir çalışmamızda bu şehirde yaşayan her bir hemşehrimiz için kaliteli yaşam standardı oluşturmanın gayreti içindeyiz. Ve göreve başladığımızda kendimiz için belirlediğimiz bir ilke vardı. Bu şehirde yaşayan hiçbir kardeşimiz bu akşam evinde aşsız kalmayacaktı. Bu doğrultuda ilk olarak Hayır Çarşımızı açarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimize destek sağladık. Bugün de ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için yeni bir projeyi başlatarak, onlara sıcak yemek ulaştıracağız. Sosyal belediyecilik çalışmalarımızla her geçen gün daha çok vatandaşımıza ulaşmanın huzuruyla, şehrimizde yüzlere tebessüm olmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme