Elazığ Belediyesi Ulaşım Spor Kulübü Sporcuları Birinci Oldu

Gençlik Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Okullar Arası Taekwondo Gençler (Kız-Erkek) Grup Müsabakaları sona erdi.

16-18 Mart 2018 tarihleri arasında Mardin Artuklu Atatürk Spor Salonunda oynanan Okullar Arası Taekwondo Gençler (Kız-Erkek) Grup Müsabakalarına 22 İlden yaklaşık 250 sporcu katıldı. Üç gün süren müsabakalarda sporcular seyircilere heyecan dolu anlar yaşattı.

SPORCULAR ŞEHRE BİRİNCİLİKLE DÖNDÜ

Elazığ Belediyesi Ulaşım Spor Kulübü sporcuları 16-18 Mart tarihleri arasında Mardin’de yapılan okul sporları grup müsabakalarında takım halinde birinci oldu.

Zülfikar Akduman 48 kg’de üçüncü, Kaan Baykara 55 kg’de birinci, Ali Cenk Güleç 59 kg’de birinci,  Talha Sürgeç 68 kg’da ikinci,  Alperen Dalıcı 78 kg’de birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmışlardır.

Ayrıca Elazığ’ımızın milli sporcularından Beytullah Yılmaz 73 kg birinci, Fatma Yalçın 68 kg da birinci olarak finallere katılmaya hak kazandı.

SPORCULARIMIZ DİYARBAKIR’DAN DA BİRİNCİLİKLE DÖNDÜ

Spor Genel Müdürlüğü, Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Anadolu Yıldızlar Ligi Projesi kapsamında yapılan Taekwondo Yarı Final Müsabakaları’nda ise belediye sporcularımız birinci olarak Türkiye Şampiyonası Finalleri’ne katılmaya hak kazandı. Müsabakalara Adıyaman, Gaziantep, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Malatya, Iğdır, Van, Kilis, Siirt, Şanlıurfa ve Diyarbakır olmak üzere toplamda 12 il 184 sporcu katıldı. Burada da belediyemiz sporcularından Mustafa Yaşar Barut 53 kg da, Yunus Emre Kopar  65 kg da birinci olmuş takım olarak ise üçüncülükle  Türkiye Şampiyonası Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.

Şehrimizin tanıtımı için sporun öneminden bahseden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Spor her geçen gün toplumun ilgisini üzerine alan, dolayısıyla da şehirlerin gelişimine, turizmine, tanıtımına katkı sunan adeta bir sanayi dalı diyebiliriz. Elazığ Belediyesi Ulaşım Spor Kulübü sporcuları da çeşitli şehirlerde katıldıkları yarışmalarda şehrimizi en iyi sonuçlarla tanıtılmasına katkı sağlıyor. Ben sporcularımızın başarısını ve onların üzerlerinde emekleri olan değerli hocalarımızı kutluyorum, tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme