Ekmek'le Tasarruf Olmaz

Malatya'da Dar gelirli ailelere yapılan ekmek yardımı durduruldu mu?

   Malatya Büyükşehir Belediyesi, her gün dar gelirli çok sayıda aileye ekmek dağıtımı yapıyordu ,ancak aldığımız duyumlara göre yeni düzenleme yapılacağından dolayı ekmek yardımlarının durdurulduğu bilgisi gelmeye devam ediyor. Yıllardır Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlar kapsamında binlerce aileye ulaşarak, milyonlarca ekmek yardımı yapan, örnek bir Belediye olmuştur.

    Bilindiği üzere  yardım yapılacak aileler, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucu belirlenerek yardımların, İlimizde yaşayan dar gelirli, mağdur durumdaki ailelere, yaşlı ve kimsesiz kişilere, engellilere ve ailelerine ulaştırıldığını tüm Malatya halkı biliyor. Ekmek dağıtımları  büyük bir özenle yapılarak, ailelere teslim edilen fiş karşılığında bizzat hak sahibine, ailede bulunan kişi sayısına göre teslim edildiğini de biliyoruz.

   İnsan hayatının tohumlarını yeşertmek ve zorunlu ihtiyaçların karşılanması  için gereken çabanın gösterilmesi ,umutları tükenmiş mağdur vatandaşın yaşama tutunmasında bir parça umut olabilmek için ekmeğimizi paylaşmaya devam etmek zorundayız. Mübarek Ramazan Ayı’na gireceğimiz bu günlerde mağdur ailelere ekmek dağıtımını durdurmak,ne sosyal Belediyecilik anlayışına nede vijdanlara yakışmayan bir durumdur.

   Elbette ki Belediyenin açıklanan borç miktarı önemsenmeyecek bir miktar değildir ve kesinlikle tasarruf yoluna gidilmelidir. Ancak mağdur ailelere dağıtılan ekmek yardımı ile tasarruf düşüncesi varsa da belirtmek isterim ki, tasarruf lüks harcamaları kısıtlamayla olur, ekmek gibi zorunlu bir ihtiyacın tasarrufu olmaz… Kaldı ki Malatya halkının yararına ekmek piyasasına bir denge ve istikrar getiren MEGSAŞ,  2005 yılından itibaren üretimde çeşitlilik ve kaliteyi öne çıkararak,  sistemli ve tasarruf öncelikli bir anlayışla 2006 yılından başlayarak kar eder duruma gelmiştir.   

Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Ekmek yardımı için yeni düzenleme yapılacaksa bile, bu çalışmanın Ramazan ayı sonrasına bırakılması lazım…Mübarek Ramazan ayında zaten mağdur olan aileleri daha fazla mağdur etmenin hiçbir geçerli mazereti olamaz.Bu güne kadar olduğu gibi,bundan sonrada Malatya Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever Malatya halkı olarak, ihtiyaç sahibi ailelere sadece ekmek dağıtımı değil,sevdamızı, duamızı, ve kardeşliğimizi de göstermeye devam etmeliyiz.

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Bakmadan Geçme