EİB Moda Tasarım Yarışmasında final heyecanı

Kültürel sürdürülebilirlik 'Newstalgia'yı en iyi tasarlayanlar, EİB Moda Tasarım Yarışması finalinde yarışacak

İhracatın lokomotif sektörlerinden Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektörünün daha katma değerli ürün ihracatının yolunu açacak, genç ve vizyoner tasarımcıları Türk hazırgiyim sektörüne kazandırmak amacıyla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması’nda 13. Final heyecanına sayılı günler kaldı.

İzmir Kültürpark içerisindeki Lunapark’ta 6 Nisan 2018 Cuma akşamı gerçekleştirilecek final defilesinde nostalji ile bugünü buluşturan NEWSTALGIA temasıyla hazırladıkları tasarımlarla finale kalan 10 tasarımcı koleksiyonlarını jürinin beğenisine sunacak ve birincilik mücadelesi verecek.

Finalistler, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen yarışmada sonbahar-kış koleksiyonundan oluşan hazırladıkları 4’er kostümü, Öner Evez kareografisiyle podyumda sergileyecek.

EİB Moda Tasarım Yarışması’nın final defilesinin 1 yıllık hazırlığın semeresi olduğuna işaret eden EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Burak Sertbaş, Final defilesi için nostalji ile bugünü buluşturan NEWSTALGIA temasına uygun olarak her İzmirlinin anılarında güzel hatıralara sahip olan Lunapark alanını seçtiklerini, Kültürpark Lunapark alanının tarihi bir geceye evsahipliği yapacağını kaydetti.

Organizasyonun Türk hazırgiyim sektörüne vizyoner tasarımcılar kazandırdığını anlatan Sertbaş, “Daha önceki yarışmalarımıza finalist olarak katılan Emre Erdemoğlu, Mahmut Ağaç, Ruhi Tamer Çoğal, Merve Uçar ve Nuray Atalayman uluslararası üne kavuşan ve ödüller kazanan isimler oldu. EİB Moda Tasarım Yarışması bu isimlere vitrin oldu. Bu yarışma ile birlikte bundan sonraki yıllarda sayının artacağından hiç şüphem yok” diye konuştu.

Yarışmanın birincisine 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye de 5 bin TL para ödülünün verileceği organizasyon kapsamında ayrıca ilk üçe giren tasarımcılar, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı’nca tasarım tebliğinde yazan koşulları yerine getirmeleri halinde yurtdışında eğitim desteğine başvurabilecek.

EİB 13. Moda Tasarım Yarışması’nda final heyecanını yaşayacak tasarımcıların 7’si İstanbul’daki üniversitelerde eğitim görürken, 2’si İzmir ve 1 tanesi de Ankara’da eğitim görüyor. Abdul Cihad Sünbül, Atlan Toygar Rona, Çağla Demirkıran, Dilara Karaca, Elif Doğu, Ezgi Vural, Fadime Yıldırım, Fatma Süleymanoğlu, Gözde Ekizceli ve Yağmur Aysan, 6 Nisan Cuma günü jüri karşısında ter dökecek.

Jüride kimler var?

EİB Moda Tasarım Yarışması’nın Final Defilesini Fatoş Kabasakal sunarken, jürisinde ise; Burak Sertbaş, Elvan Ünlütürk, Tuvana Büyükçınar, Simay Bülbül, Gamze Saraçoğlu, Özlem Kaya, Nejla Güvenç, Yıldırım Mayruk, Lara Sayılgan, Ceyda Balaban, Hakan Öztürk, Dilek Süslüer ve İsmail Acar görev yapacak.

Bakmadan Geçme