Egeli Hazır Giyim İhracatçıları İsveç Yolcusu

Ege Bölgesi'nden yapılan hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatını arttırmak için en büyük ihraç pazarı Avrupa'da yoğun mesai harcayan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 20-22 Mayıs 2019 tarihleri arasında 11 firma ile İsveç'e 'Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu' gerçekleştiriyor.

Ege Bölgesi’nden yapılan hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatını arttırmak için en büyük ihraç pazarı Avrupa’da yoğun mesai harcayan Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 20-22 Mayıs 2019 tarihleri arasında 11 firma ile İsveç’e “Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu” gerçekleştiriyor.

İsveç’in 2.5 milyar dolarlık hazırgiyim pazarı büyüklüğüne sahip olduğu bilgisini veren Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, Türkiye’nin İsveç’e 2018 yılında 252 milyon dolar ihracat yaptığını, pastadaki dilimlerini büyümeye gittiklerini kaydetti.

İsveç’in hazır giyim pazarının büyüklüğünün artış trendine sahip olduğuna dikkati çeken Sertbaş, “İsveç’in hazır giyim pazarının 2023 yılında 3,3 milyar dolar hacmine ulaşması bekleniyor. Türkiye İsveç’in 6. büyük hazır giyim tedarikçisi konumunda. İsveç’i Yıllık 17.6 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip olan Türk hazır giyim sektörünün gelişebileceği bir pazar olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği verilerine bakıldığında, 2018 yılında İzmir’den İsveç’e yapılan hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının 37 milyon dolar olduğunun altını çizen Sertbaş sözlerini şöyle tamamladı; “İsveç bu ihracat tutarı ile Ege Bölgesi hazır giyim ihracatında 8. sırada yer alıyor. Bu rakamlar, İsveç’in Ege Bölgesi hazır giyim ihracatçıları için öncelikli bir pazar olduğunu ortaya koyuyor. Yukarıda özetlenen sayısal verilere ek olarak İsveç hazır giyim pazarının sofistike talep yapısı ve hazır giyim sektörüne yön veren İsveçli markaların varlığı gibi faktörler İsveç’i hazır giyim ihracatımız açısından daha da önemli hale getirmektedir.”

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği üyesi 11 firma 20-22 Mayıs 2019 tarihlerinde İsveç’in Stockholm şehrinde İsveçli ithalatçı firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Heyette şu firmalar yer alacak; “CU TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, DEMOTEKS TEKSTİL SAN.TİC.LTDİ.ŞTİ., EGEDENİZ TEKSTİL SAN.TİC.A.Ş., FIRATTEKS TEKSTİL SAN.VE TİC.LTD.STİ., İYA TEKSTİL SAN.VETİC.LTD.ŞTİ., MERGÜ TEKSTİL KONF.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ., ÖZ SİMGE TEKSTİL SAN.TİC.LTD.ŞTİ., SEYFELİ DIŞ TİC.LTD.ŞTİ., VERSİON TEKSTİL TURİZM SAN.VE DIŞ TİC.A.Ş., YILMAZ KONFEKSİYON TİC.VE SAN.A.Ş. ve ZAROTEKS TEKSTİL İNŞ.TAAH.İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.”

Bakmadan Geçme