Efsane İzmir'e geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtalyan müziğinin yaşayan efsanesi Toto Cutugno'yu İzmirli müzikseverlerle buluşturuyor. Dünyaca ünlü sanatçı, 21 Şubat Salı akşamı ASSM

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtalyan müziğinin yaşayan efsanesi Toto Cutugno’yu İzmirli müzikseverlerle buluşturuyor. Dünyaca ünlü sanatçı, 21 Şubat Salı akşamı ASSM'de sahne alacak.

 

Dünya yıldızlarını İzmirlilerle buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), bu kez İtalyanların efsane sesi Toto Cutugno’yu ağırlayacak. Ünlü sanatçı, 21 Şubat’ta saat 20.00’de Büyük Salon’da İzmirliler’e hafızalardan silinmeyecek bir konser verecek.

  L'İtaliano herkesin dilinde

1980 yılında Solo Noi ile San Remo Şarkı Yarışması’nda birinci olan Toto Cutugno, 1983'te L'İtalianoadlı şarkısı ile ülkesi dışında da ün kazandı. Şarkılarını birçok sanatçı seslendirdi. 1990 yılında Insieme ile Eurovision'da birinci oldu.

‘L'Italiano’ dan ‘Serenata’ya, ‘Donna Donna Mia’den ‘Solo noi’, ‘Gli amori’, ‘Insieme: 1992’ ve ‘Le mamme’ye kadar onlarca hit eserin sahibi Toto Cutugno, amatör zamanlarında İtalyan yarımadasının restoran ve barlarında sahne aldı. Joe Dassin’e verdiği ‘Indian Summer’ isimli şarkısı 1975’te uluslararası başarı kazanan; Dalida ile birlikte yazdığı ‘Laissez moe danser’ isimle parçasıyla Platin Plak ödülü alan Toto Cutugno, ilk albümü Albatros’u 1976 yılında yayımladı. Giderek artan başarılar ve popülarite 1983’te doruğa ulaştıktan üç yıl sonra ‘L’İtaliano’yu seslendirdi, son beş yılda en çok satan İtalyanca şarkı ünvanını aldı. Bir kuşak için Toto Cutugno unutulmaz bir efsane. 

Bakmadan Geçme