Doğanşehir İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Malatya Doğanşehir ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95'inci yılı coşkuyla kutlandı.

Malatya Doğanşehir ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95'inci yılı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 95'inci yılı dolayısıyla Doğanşehir İlçe Kaymakamı MURTAZA ERSÖZ, makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Doğanşehir Belediye Binası Önünde program düzenlendi. Programa Doğanşehir İlçe Kaymakamı MURTAZA ERSÖZ, Belediye Başkanı VAHAP KÜÇÜK, Cumhuriyet Savcısı TUGAY ÇAGLAYAN, İlçe Jandarma Komutanı TOLGA COŞKUN,  protokol üyeleri, öğrenciler ve halk katıldı. İlçe Kaymakamı MURTAZA ERSÖZ ve İlçe Belediye Başkanı VAHAP KÜÇÜK ’ün törene katılanların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Doğanşehir İlçe Kaymakamı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 95. Yıldönümünü Milletçe Coşkuyla Kutlamaktayız. Türkiye Cumhuriyeti, Her Ne Kadar 29 Ekim 1923’te Kurulmuş Olsa Da Devletin Temelleri;1071’de Malazgirtte,1453’te İstanbul’da, 1915’te Çanakkale’de Ve 1922 Yılında Büyük Taarruz Meydan Muharebesinde Atıldı. O Nedenle Bu Devlet; Canını Bu Vatan İçin Feda Eden Binlerce Kahramanın Omuzlarında Yaşamaktadır. Kıymetli Doğanşehir Halkı, Cumhuriyet Rejimi İle Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletin Olmuştur. Cumhuriyette Devlet Yönetimi; Sınıfların, Kişilerin Ailelerin Ve Bir Zumrenin Eline Bırakılamaz, Milletin Bütün Bireyleri Yönetime Katılabilir Ve Söz Sahibi Olabilir. Çünkü Cumhuriyet Yönetiminde Bütün Vatandaşlar Eşit Haklara Sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti, 3 Kıtada Adaleti Ve Barışı İnşa Etmiş Osmanlı İmparatorluğunun Varisidir Ve Büyük Önder Atatürk’ün Kurduğu Cumhuriyet, Türkiye’nin Çağdaş Ve Demokratik Bir Ülke Olarak Varlığını Ve Gelişimini Sürdürmesinin En Büyük Teminatıdır. Aydınlık Yarınlara Ulaşılmasında En Büyük Güvencemiz De,Türk Milletinin Birlik Ve Beraberliği, Vatanını Ve Bağımsızlığını Her Şeyin Üstünde Tutan Yaşam Felsefesidir.

Bu Duygu Ve Düşünceler İle Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 95.Yıl Dönümünde Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak Üzere Canlarını Bu Vatan Uğrunda Feda Eden Şehitlerimizi Ve Ebediyete İntikal Etmiş Gazilerimizi Rahmet, Halen Hayatta Olan Gazilerimizi De Minnet Ve Şükranla Anıyorum. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun” Dedi. Konuşmanın Ardından öğrenciler de şiirler okudu. Doğanşehir Anadolu Lisesi öğrencisi Esmagül Yılmaz 'Atatürk Bir Çıkıştır Varış Değil' adlı Şiir okudu. Doğanşehir Belediyesi Mehteran Ve Halk Oyunları gösterisi sunuldu. Okullar arası Gerçekleştirilen Şiir Ve Spor Dalında Dereceye Giren Öğrencilere İlçe Kaymakamı MURTAZA ERSÖZ, Belediye Başkanı VAHAP KÜÇÜK ve Cumhuriyet Savcısı TUGAY ÇAĞLAYAN Tarafından Hediyeler Verildi.

Halkın Da Yoğun Katılımıyla Gerçekleşen Tören Resmigeçitle Sona Erdi.

 

Haber-Foto - KADİR AYDIN

Bakmadan Geçme