Derme Sulama Birliği Personeli Saha Çalışmalarına Hız Verdi ...

2019 yılı yaz sezonu, tarımsal sulama alanında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için, başta birlik yönetimi, müdürü, mühendisleri ve tüm personeli sahada seferber oldu.

2019 yılı yaz sezonu, tarımsal sulama alanında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için,  başta birlik yönetimi, müdürü, mühendisleri ve tüm personeli sahada seferber oldu.

Çalışmalar ilk etapta açık kanal ve kanaletler başta olmak üzere tüm alana yaydırıldı. 2019 yaz sezonunda çat barajında verilecek tarımsal sulama suyunun bir damlasının dahi boşa verilmemesi için öncelikle kanalların temizlik ve bakımı ile işe başlandığı öğrenildi.

 Edinen bilgiye göre geçen yıl ölü hacim seviyesinde olan çat barajından sulama suyu çiftçilerin mağdur edilmemesi için motorpomplar vasıtası ile çekilip tünelden malatya ovasına ulaştırılmıştı, ve bu hususta DSİ hayli emek vermiş idi. Ancak yinede sulama suyu yeterli gelmemiş, sıkıntılı bir sezon atlatılmış idi.

Bu yıl ise başta şerefhan çayı, karlık deresi, zerni çayının çat barajına bağlanması için DSİ malatya şube müdürlüğü büyük emek sarfetmişti.

Bu özverili çalışmaların sonucunda,  yağan yağmur ve kar sularınında desteği ile çat barajında su seviyesi hızla yükselmiş ve 2019 yılı yaz sezonunda malatyada tarımsal sulamada çiftçilerin herhangi bir sıkıntı yaşamayacağı öğrenildi...

Haber-Foto:İzzettin Çiçek

Bakmadan Geçme