Dast-Bir'den Başkan Yanılmaz'a Ziyaret

Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (DAST-BİR) Elazığ İl Koordinatörlüğü üyeleri,

Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (DAST-BİR) Elazığ İl Koordinatörlüğü üyeleri,  Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarete DAST-BİR Elazığ İl Koordinatörü ve kurucu üyesi Hayrettin Karakaya ile kurul üyeleri katıldı.

Ziyaret amaçlarının yeni bir sivil toplum kuruluşu olan DAST-BİR Elazığ koordinatörlüğünün tanıtılması ve geliştirilmesi olduğunu ifade eden DAST-BİR Elazığ İl Koordinatörü Hayrettin Karakaya, şehrin sorunlarının birlikte çözüme ulaştırılması için belediye ile ortak çalışmalar yürütmek istediklerini belirtti. Eğitimden spora birçok alanda faaliyet göstererek ulusal düzeyde çalışmalar hedeflediklerini vurgulayan Karakaya, DAST-BİR olarak Elazığ başta olmak üzere ülke çapında çalışmalar ortaya koyacaklarını kaydetti.

BAŞKAN YANILMAZ : “ELAZIĞ STK’LARIN EN SÖZ SAHİBİ OLDUĞU İLDİR”

Elazığ’ın sivil toplum kuruluşları açısından çok zengin bir il olduğunu kaydeden Mücahit Başkan, bu zenginliğin ilimiz gelişimi açısından önem arz ettiğini belirtti.

Bir şehrin o ildeki sivil toplum kuruluşlarından bağımsız yönetilemeyeceğine dikkat çeken Mücahit Başkan, o şehrin gelişmişlik düzeyi ile STK’ ların faydalı çalışmalarının birbiri ile orantılı ilerlediğini kaydetti.

Kendilerinin yönetim anlayışında STK’lar ile birlikte hareket etmenin çok önemli olduğunu kaydeden Mücahit Başkan, belediye olarak STK’ların önündeki bütün engelleri kaldırmaya çalışacaklarını ve gerekli desteği mutlaka sağlayacaklarını belirtti.

Bakmadan Geçme