Çobanlık Kursu Açıldı

Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği kendi binasında üçüncü çobanlık kursunu açtı. Battalgazi ilçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen bu kursa 35 kursiyer katıldı.

Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği kendi binasında üçüncü çobanlık kursunu açtı.Battalgazi ilçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen bu kursa 35 kursiyer katıldı.

Kursun açılışı öncesi konuşan Birlik Başkanı İhsan AKIN, 

Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak sürü yönetimi elemanı(çobanlık kursumuzun) üçüncüsünü açıyoruz. Ben tekrar burada çobanlık kursuna katılan yetiştirici üreticilerimize hoş geldiniz diyorum. Battalgazi Halk eğitim ve Battalgazi Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını söyleyen Akın sözlerine şöyle devam etti;  Bizim buradaki asıl amacımız yetiştiricilerimizin kesinlikle daha kaliteli daha verimli daha bilgili üretim yapmaları ve sertifikalarını aldıktan sonra yine bunun ileride ki ekstradan puan olarak kendilerine dönmesi. Tabi burada kursumuzun içeriği olarak iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili 16 saat, sürü yönlendirme 24 saat, sürünün beslenmesi ile alakalı 24 saat yine sürü bakım ve işleri ile ilgili 16 saat, sürünün sağlığı ile alakalı 24 saat toplam 104 saatlik bir eğitim modülü uygulanacağını söyledi. Yoğun bir şekilde katılımın olmasının kendilerinin sevindirdiğini dile getirdi ve Yeter ki siz üretin biz her zaman üretenlerin yanında olacağız” dedi.

 

Birlik Binasın da yapılan kurs başlangıcın da tüm kursiyerler ve katılımcılara bilgilendirici materyal dağıtıldı ve ikramlar yapıldı.

Bakmadan Geçme